nemzetközi zenei verseny

2021.08.22. 17:30

Szavazzunk a tehetséges Burai Laurára!

Újabb nemzetközi zenei versenyen indult el a Miskolci Egyetem csellistája.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Második helyezést ért el Burai Laura a III. Danubia Talents Liszt Nemzetközi Zenei Versenyen. A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának fiatal tehetsége mindössze egy ponttal csúszott le az első helyről. A csellista elmondta, hogy az online formában megtartott megméretésen Csajkovszkij Pezzo capricciosóját és Bach C-dúr prelúdiumát adta elő. A versenyre, melyre 25 országból jelentkeztek a zenészek, két hónapot készült, és úgy érzi, hogy sikerült kihoznia magából a maximumot.

Laura egy másik, szintén nemzetközi, klasszikus zenei versenyben is érdekelt, a Worldvision Music Contesten. Itt a magyar versenyzők között egy ponttal átvette a vezetést. Ez az előny azonban még nagyon ingatag, ezért azt kéri, hogy aki teheti, szavazatával támogassa őt. Ehhez nem kell mást tenni, csak regisztrálni a verseny honlapján, majd megkeresni Laura oldalát.

Rengeteg gyakorlás

A fiatal, zenei tehetség korábbi bemutatkozásában úgy fogalmazott: „Édesapám hegedült, családjával kávéházi cigány muzsikusok voltak, akik Amerikában is turnéztak. Amikor kilencéves lettem, édesanyám megkérdezte, mit szólnék, ha én csellón játszanék. Kifejezetten örültem neki, mert gyermekként is vonzott ez a hangszer, kinézete és mély hangja miatt. Testvéreimmel mindannyiunknak egyértelmű volt, hogy zenei pályára lépünk. Az Erkel Ferenc Zeneiskola után ma már a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának végzős hallgatója vagyok, ahol kitűnő tanáraimnak köszönhetően magas színvonalú képzést kaptam. Ez döntő szerepet játszott szakmai fejlődésemben.”

Laura egy közösségi oldal hirdetésein keresztül jutott el az először 2020-ban indított Danubia Talents Liszt Nemzetközi Zenei Versenyre. Ennek célja, hogy a szakmabeliek nemzetközi szinten is megmutathassák tehetségüket. A megméretés négyfordulós volt, az első három online. Jelentkezését rengeteg gyakorlás előzte meg. A mű megtanulását csellótanára, Iván Klára segítette instrukcióival, az ő iránymutatása hatalmas segítség volt a darab megformálásában. „Köszönettel tartozom zongorakísérőmnek, Horváth Éva Elvirának is, hiszen nélküle nem sikerült volna felkészülnöm a versenyre” – tette hozzá Laura

(A borítóképen: Burai Laura közel a győzelemhez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában