Hat koncert

2021.07.02. 12:00

A szimfonikusokat várja Olaszország

Nyolc nap alatt három városban hat koncertet ad majd a miskolci együttes.

Hegyi Erika

20201019 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Tűzvarázs II hangverseny a Művészetek Házában. képen: Lorenzo Castriota Skanderbeg karmester

Fotó: Kozma István

Olaszországi turnéra indul hamarosan a Miskolci Szimfonikus Zenekar, tudtuk meg Szászné Pónuzs Krisztinától, az együttes ügyvezetőjétől.

Szabadtéri koncertek

A turné július 22-étől 30-áig tart majd a tervek szerint, a zenekar már minden szervezési feladatot lebonyolított. Jelenleg úgy néz ki, hogy a járványügyi helyzet sem gördít akadályt az utazás elé.

– Hat koncertet adunk három olaszországi városban, Perugiában, Viterbóban és Terniben. Minden előadásunk szabadtéri rendezvény lesz, Perugiában fesztiválon lépünk fel, egy operagálán. Rossini A sevillai borbély című operáját játsszuk mindhárom helyszínen. A zenekart Lorenzo Castriota Skanderbeg vezényli, akit jól ismer a társulat, mivel többször dirigált már nálunk. A karmester igazi, vérbeli olasz egyéniség. Érdekes volt a próbafolyamat, mert Castriota június elején járt Miskolcon, akkor egy hetet próbált a zenekarral, Olaszországban viszont már csak főpróba lesz, utána rögtön előadás. Itthon a koncertmester vezetésével a vonósok még tartanak próbát az indulás előtt – sorolta az ügyvezető.

Szívesen turnéznak

Hozzátette, a karmesternek Magyarországon csak a miskolci szimfonikusokkal van kapcsolata, de szívesen vezényel koreai és török muzsikusokat is.

– Az utóbbi években szívesen vállaltunk külföldi turnékat. A zenekar többször koncertezett Franciaországban, de járt Görögországban és Angliában is. Korábban olaszországi turnékra is volt lehetőségük, de akkor más városokban léptek föl. A mostani utazás egy hároméves tárgyalássorozat eredménye – mondta az ügyvezető.

Várják a választ a folytatáshoz

Megtudtuk tőle azt is, hogy az együttes nagy létszámmal, azaz szimfonikus mérettel utazik Olaszországba busszal. A fellépésért kapnak díjat, így a költségvetésüket nem terheli a turné.

A további tervekről szólva elmondta, az olasz koncertek után pihen a zenekar. Augusztusban már lennének programok, de azok egyelőre bizonytalanok, mert több helyről még nem kaptak választ.

(A borítóképen: Lorenzo Castriota Skanderbeg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában