Avasi Gimi

2021.05.06. 15:30

Frankofónia ezúttal az online térben

balról: Szûcsné Bottka Krisztina, Rózsa Tibor, Raymond Lardellier, Amandine Humbert, Molnár Marianna és Julie Hamon

Fotó: Bujdos Tibor

Annyi mindenről le kellett mondanunk a karantén idején. Mindannyian éreztük, mennyire hiányoznak az életünkből a fontos, ünnepi pillanatok, a baráti összejövetelek, a megszokott találkozók. Sokszor az online térbe átmentve tudtuk éltetni kapcsolatainkat.

Franconfinement

Ezt tették az Avasi Gimnázium franciatanárai, Raymond Lardellier, a miskolci Alliance Française igazgatója, valamint Julie és Amandine francia nyelvi lektorok, akik az idén az online térben szervezték meg a frankofón napokat. A neves esemény találóan a Franconfinement (Online Frankofónia) nevet kapta. Élő adásban zajlott a nyitó- és a záróünnepség, valamint a Frankofóniáról és a Bretagne­-ról szóló előadás. Julie és Amandine jóvoltából hallhattunk a Frankofón Olimpia rendezvényéről is. Az Avasi Gimnázium diákjai és franciatanárai Franciaországról és Kanadáról szóló bemutatókkal, interaktív játékokkal, online szabadulószobákkal várták az érdeklődőket két héten keresztül.

 

A Franconfinement keretében az avasi országosan meghirdetett egy versenyt „Én így látom a frankofóniát” címmel, melynek győztese Rózsa Tibor, a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon diákja lett. Tibor kreatív videóban mutatta be, mit jelent számára a frankofónia, a francia nyelv és a francia kultúra. Az első helyezésért járó díjat a verseny szervezői és zsűritagjai adták át a fiatalembernek.

(A borítóképen: Az ünnepélyes díjátadón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában