járványhelyzet

2020.11.13. 12:00

Bepótolják az elmaradt komolyzenei előadásokat

Ebben a mindenki számára nehéz időszakban a színházi előadások és a szimfonikus koncertek is elmaradnak.

Novák Krisztina

20200928 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje. képen: Boldoczki Gábor trombitás és Antal Mátyás karmester

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Megkérdeztük a Miskolci Szimfonikus Zenekart és a Miskolci Nemzeti Színházat, mi lesz a már megvásárolt jegyekkel és bérletekkel.

– Most a koncerteket is be kell áldozni az egészségünk érdekében, a járványügyi korlátozások szigorítása miatt, így az idei évben már biztosan nem koncertezhetünk élőben – tájékoztatta az Északot Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője. – Mivel számítottunk erre a lehetőségre, a jegyek értékesítését nem kezdtük meg, így esetünkben a három bérletes előadást érinti a kérdés. Már folynak az egyeztetések a bérletek átütemezéséről, és reményeink szerint a jövő év tavaszán be tudjuk pótolni ezeket a koncerteket.

Több lehetőség

– Végtelenül szomorú, hogy újra be kell zárnunk, de most az egészség megőrzése a legfontosabb – hangsúlyozta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. – A próbák mindezek ellenére folyamatosak és arra törekszünk, hogy megőrizzük a munkahelyeket. Szeretnénk arra buzdítani a minket szerető és általunk nagyon tisztelt közönséget, hogy ne váltsák vissza a jegyeket és a bérleteket, mert az elmaradt elő­adásokat bepótoljuk. Ebben az esetben ajándékutalványra cseréljük a jegyet vagy

a fennmaradó bérlethányadot, és ennek összegéből, a kiváltástól számított egy éven belül, bármelyik előadást vagy előadásokat megtekinthetik. Természetesen azoknak, akik igénylik visszatérítjük a megvásárolt jegyek vagy bérlethányadok árát. A 2019-ben vásárolt, novemberben és decemberben lejáró ajándékutalványok érvényességi idejét meghosszabbítjuk, a konkrét dátumokat a színház újranyitásakor hirdetjük meg. A novemberre és decemberre érvényes jegyek és bérletek ügyintézési határideje 2020. december 10-e. Megtudtuk azt is, hogy abban az esetben, ha megváltott jegyük árával támogatni kívánják a Miskolci Nemzeti Színházat, akkor nincs tennivalójuk, a 2020. december 10-ig vissza nem váltott és át nem cserélt jegyek ára automatikusan a színháznál marad.

Béres Attila azt is elmondta, hogy a színház életében a december az egyik legfontosabb hónap, ezért bíznak abban, hogy a harminc nap leteltével, december második felében már játszhatnak.

(A borítóképen: Jövő tavasszal minden elmaradt koncertet le akarnak játszani)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában