Interjú Nahaj Péterrel

2020.09.04. 16:00

Színpadon az acélvárosi reggae-szekció

Korlátlan reggae, jó társaság, rengeteg barát, tudatos gondolkodás.

Pap Gyula

Fotó: Kiss Brigitta

Folytatódik a Reggae Session sorozat szombat este Miskolcon. Hatalmas vibe-okkal készülnek, a hangulatfelelősök DU3normal, Lipi Brown, Selecta Áfonya és a Nahaj Akusztik. A főszervezőt, Nahaj Pétert kérdeztük az egész estés dub + reggae muzsikával fűszerezett happeningről.

Az énekes, szövegíró, gitáros Nahaj Péter szólóban is gyakran fellép, de a Sky Fanatic zenekarból is sokan ismerik.

Mik az újabb alapinformációk önnel kapcsolatban, és melyek a legfrissebb hírek, történések ezen a két fronton?

Már tizenöt éve foglalkozom zenével, azóta megtanultam jó pár hangszeren játszani, de mindig is a gitár és az éneklés volt a fő irányvonal, ebből kifolyólag jelenleg hátrányos helyzetű gyerekeket tanítok gitározni a Premier AMI-ban, illetve egy Lakásotthonban is dolgozom nehéz sorsú gyermekekkel. Idén lett nyolcéves a Sky Fanatic zenekarunk, amivel jó pár helyre sikerült eljutnunk az elmúlt években, és rengeteg újdonsággal készülünk a következő időszakban is, valamint mostanában egyre több helyen kapunk lehetőséget a Nahaj Akusztik, szintén reggae-formációnkkal, amelyben öcsém, Nahaj Máté játszik a doboknál és jóbarátom, Kovács Zsolt a basszusgitárnál. A háttérben készül néhány szóló dalom is, mint például a „Maradj otthon!” című szerzeményem, amit a karantén alatt írtam, és nagy löketet adott, hiszen több mint 26 ezren látták egy hét alatt.

Mi is az a SteelCity Massive, és mit érdemes tudni törzshelyükről?

A zenélés mellett egy ideje foglalkozom szervezéssel is, így alakult a SteelCity Massive közösségünk. 2015-ben volt egy kiállításom „Mi is itt vagyunk!” címmel, ahol a magyar reggae, ska, dub stb. zenekarokat, szervezőket, közösségeket, szelektorokat mutattuk be, hogy minél több ember megismerje az ebben a műfajban tevékenykedő arcokat. Itt ismertem meg Konkoly Krisztián barátomat, akinek szintén régóta tervben volt egy ilyen közösség megalapítása, így ezt közösen meg is léptük, majd később csatlakozott hozzánk Király Csaba barátunk, aki ugyanúgy szerette volna a miskolci reggae-életet felpezsdíteni. Több helyen szerveztünk reggae-bulikat, de idén februárban találtuk meg a legideálisabb helyet, ami nem más, mint a Random bár, romkocsma, művészetpártoló zenés, táncos hely – talán így tudnánk a legpontosabban leírni – szintén egy jóbarátom, Dezmond szárnyai alatt működik, és színesíti a miskolci palettát. Sokszor olvasható a „barátom” szó, ez nem véletlen, hiszen az egész SteelCity Massive pontosan erről szól, szeretetet, békét és sok-sok pozitív energiát szeretnénk adni a zenén keresztül mindenkinek. Innen is köszönjük a barátoknak, szülőknek és mindenkinek, aki segíti ezen rendezvények létrejöttét önzetlenül.

Mikor indult és milyen különlegességeket vonultatott fel eddig a Reggae Session?

A Reggae Season az idei bulisorozatunk címe, amelynek az első buliját februárban tartottuk, itt velünk volt Bottah Rankin, az Engineers Sound és Szasza, majd ezután sajnos közbeszólt a karantén, így a következő rendezvényünket július 31-én szerveztük meg, ahol Gregory Gras és Timo & Rob színesítette az estét, és persze mind a két alkalommal a Nahaj Akusztik formációnk is örömzenélt, valamint kísérte az aktuális énekes fellépőt, mint backing band.

Hogyan ajánlhatjuk, mutathatjuk be a mostani program résztvevőit?

Ezen a hétvégén is nagy buli várható, hiszen ismét kiváló zenészek érkeznek hozzánk, mint Lipi Brown, korábban a PASO zenekar dobosa, alapítója, zeneszerzője, szövegírója, Selecta Áfonya, a Pannonia Allstars Ska Or­chestra állandó selectora, aki skában, dancehallban, reggae-ben egyaránt otthonosan mozog, Du3normal, ismert dubproducer. Valamint a Nahaj Akusztik formációnkkal adunk egy koncertet sok-sok Bob Marley-nótával és reggae-klasszikusokkal. Korlátlan reggae, jó társaság, rengeteg barát, tudatos gondolkodás, finom italok, ingyenes belépés egy nagyszerű helyen, várunk mindenkit sok szeretettel.

(A borítóképen: Nahaj Péter, amikor éppen gitározik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában