koncert

2020.08.20. 18:30

Hobo nagyon készül Miskolcra

Közös lemezt is készített Allen Ginsberg amerikai költővel.

Pap Gyula

20190330 Budapest Korát meghazudtoló három órás, teltházas életmű koncertet adott 2019. március 30-án Földes László, Hobo a Hobo Blues Band frontembere a fővárosi Papp László Arénában. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet

Forrás: MW

Fotó: Mirkó István

Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán országos és erdélyi turnéra indul – már amennyire engedi a mostani helyzet, melynek utolsó állomása 2020. december 28-án, a Papp László Budapest Sport­arénában lesz. Miskolcon augusztus 28-án a Gárdonyi Parkban lép színpadra egy 500 fős limitált koncerten, s ahogyan Hobo fogalmazott, egy igazi bulival várja a közönséget.

A blues hazai nagykövete

Az előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője, jelenleg zenészként szabad­úszó, előadóként pedig 2013 óta a Nemzeti Színházban játszik. Huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl, ötven albumot, kilenc könyvet adott ki, hat színpadi mű (Vadászat, Csattanuga csucsu, Ballada a két sebzett hattyúról, Circus Hungaricus, Hé, Magyar Joe!, A Gulag virágai), hat mono­dráma (Lombardozzi, I love you Budapest, Csavargók tízparancsolata, Circus Hungaricus, Halj meg és nagy leszel, Hobo a Gulagon), kilenc filmszerep (mint például a Kopaszkutya), kilenc színházi szerep, József Attila, Ady Endre, Eörsi István, Pilinszky János, Faludy György, Francois Villon, Allen Ginsberg, Jim Morrison, Bob Dylan, Vlagyimir Viszockij műveiből, a Hármasoltár József Attila, Morrison és Viszockij munkáiból készült irodalmi est köthető a nevéhez.

Hobo többek között együtt dolgozott Ascher Tamás, Jordán Tamás, Csiszár Imre, Szikora János, Vidnyánszky Attila, Szomjas György, Magyar Dezső, Bódy Gábor, Székely Orsolya rendezőkkel. Többször játszott együtt és közös lemezt is készített Allen Ginsberg amerikai költővel. Fellépett 1988-ban a Human Rights-világturnén Budapesten, ahol Sting, ­Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Youssou N’Dour és Tracy Chapman társaságában énekelte el Bob Marley „Get Up, Stand Up” című dalát, majd 1995-ben a Rolling Stones előtt lépett színpadra szintén Budapesten. Lefordította és előadta Muddy Waters, Willie Dixon, a Doors, a Rolling ­Stones, a Cream, Jimi Hendrix, a The Who, a Led Zeppelin, a Fleetwood Mac, az The Animals, a Jethro Tull, Tom Waits, a King Crimson, a Gun, a The Kinks dalait. Játszotta a Kex és Cseh Tamás számait, szövegeket írt a Korál, a Kex, a P. Mobil és a P. Box zenekaroknak, valamint Deák Bill Gyulának.

(A borítóképen: Hobo)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában