Főszerkesztő kérdés

2020.02.27. 13:30

Szerkesztőbizottság vezeti tovább a Műutat

Nyár óta nincs főszerkesztője a Műútnak, miután Zemlényi Attila költő lemondott a posztról.

Hajdu Mariann

Fotó: Bujdos Tibor

– Várható-e, hogy pótolják? – kérdeztük Kishonthy Zsolttól, az irodalmi, művészeti és kritikai folyóiratot kiadó Szépmesterségek Alapítvány kuratóriumának elnökétől.

– Nem tervezzük, szerkesztőbizottság vezeti tovább a lapot – válaszolta. – A profil is marad, mint eddig, Jenei László író, szerkesztő adja a folytonosságot, de a fiatalok, Vásári Melinda és Mezei Gábor szerkesztők is már jó ideje gondozzák a kritikai és a szépirodalmi rovatot.

A lap finanszírozásáról megtudtuk, még nem tudják pontosan, hogy mekkora összeget kapnak a működésre az önkormányzattól, ez a városi költségvetés csütörtöki tárgyalása után derül ki, válik véglegessé.

– A lapot 14 évvel ezelőtt Zemlényi Attila indította el. Akkor még 6 millió forinttal támogatta éves szinten Miskolc, ez az összeg az évek során 800 ezer forintra csökkent. Az évi 6 lapszámból 4-et tudtak finanszírozni. Most ígéretet kaptak egy nagyobb összegre, de a részleteket még nem tudjuk. A Nemzeti Kulturális Alaptól 6 millió forintra van ígéretünk, így bízunk benne, hogy biztosítva lesz az idei évre a lap működése – fogalmazott a kiadó alapítvány kuratóriumának elnöke.

(A borítóképen: Zemlényi Attila költő, a Műút korábbi főszerkesztője)

 

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában