Borsod-Abaúj-Zemplén

2020.02.04. 15:30

Közös imahetet tartottak

A sajósenyei, a sajóvámosi és a sajópálfalai gyülekezetek évek óta megrendezik a programot.

Istentiszteleten

Idén is megrendezték az ökumenikus imahetet Sajósenyén, Sajóvámoson és Sajópálfalán. A három település közös lelki eseményét jelentő program évek óta hasonló menetrend szerint zajlik. Mint megtudtuk, idén sem volt másképp: először Sajósenye ökumenikus templomában gyűltek össze a hívek közös istentiszteletre, ami után a program szeretetvendégséggel folytatódott.

A következő három napon Sajóvámos református, katolikus és görögkatolikus templomaiban énekeltek és imádkoztak a krisztushívők egységéért. A záró alkalomnak pedig rendhagyó módon Sajópálfala görögkatolikus temploma adott helyet.

Kiss Attila parókus prédikációjában azt mondta, fontos, hogy minden ember számára fontos, hogy bízzon Jézus Krisztusban.

„Az evangélium só, mi pedig cukorrá változtattuk azt, hogy elfogadja a mai ember. Ha a keresztény ember a kaméleonhoz hasonlóan mindig felveszi a környezete színét, akkor soha nem lesz só, aki ízt ad, soha nem fog világítani. Váljunk Krisztusban gyökeret vert emberekké, akiket a vihar nem tud elsodorni! Váljunk Krisztusba gyökerező emberekké, akik belőle táplálkoznak!” – fogalmazott.

– Hihetetlenül felemelő érzés orgonán úgy kísérni a gyülekezet ismert énekeit, hogy közben zeng a templom, mert olyan sokan vagyunk. Feltölt az a tudat, hogy egyek vagyunk Krisztusban, és tapinthatóvá válik számunkra is szeretete! Sokat jelent az is, hogy mindhárom falu polgármestere is részt vesz ezeken az imaalkalmakon, és segít a szeretetvendégségek megszervezésében és a falubuszokkal az utazásban – mondta el lapunknak az imahéttel kapcsolatosan Miklós Árpádné és Taskó Márta, a sajósenyei templom kuratóriumának tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában