Fesztiválkatlan

2020.01.22. 18:00

Olyan csapat tagja, amely tenni akar Tokaj kultúrájáért

A Fesztiválkatlan ügyvezetője lett a tokaji „KKK” új igazgatója.

Erdős József

Dr. Fintor Gábor

Forrás: Erdős József

Fotó: ERDOS JOZSEF

Az új vezető, dr. Fintor Gábor 2008-ban végzett kommunikáció-művelődésszervező szakon a Nyíregyházi Főiskolán, 2011-ben pedig okleveles emberi erőforrás tanácsadó diplomát szerzett a gödöllői Szent István Egyetemen. A Debreceni Egyetemen 2012-ben kezdte meg tanulmányait a Bölcsésztudományi Kar Humán Tudományok Doktori Iskola Nevelés- és Művelődéstudományi Doktori Programjában, ahol 2018-ban kapta meg tudományos (PhD) fokozatát a mindennapos testnevelés területén. Ez alatt az idő alatt pedig, párhuzamosan a debrecenivel elvégezte az Eszterházy Károly Egyetemen a kommunikációtanár mesterképzés szakot is.

– 22 éves koromtól, első diplomám megszerzése óta folyamatosan a munka világában tevékenykedem, művelődésszervezőként, kulturális vezetőként hét évig dolgoztam Nyírteleken. Tokajban a Fesztiválkatlan vezetőjeként 2016 óta dolgozom – mondta el dr. Fintor Gábor.

Hozzátette, nagyon fontosnak tartja, hogy a szakmai bizottság és a tokaji képviselő-testület is egyhangúlag támogatta a pályázatát és az abban megfogalmazott elképzeléseit, terveit. Azt vallja, ez idővel még komoly eredményeket hozhat, és nagyon örül annak, hogy egy olyan csapat tagja lehet, amely tenni akar Tokaj város kultúrájáért.

– A Fesztiválkatlan csapata innovatív, kiváló, igényes műsorstruktúrával és jól célzott marketinggel tette országosan is elismertté, sikeressé a Katlant az elmúlt években. A „helyi kultúra” esetében is a műfaji sokszínűségre, illetve változatosságra törekszem. A Paulay Ede Színház bérletes előadásait 2017 ősze óta koordinálom, számos telt házas előadás bizonyította, hogy a struktúra működik, kialakult egy színházba járó törzsközönség – tette hozzá az új igazgató.

Évindító programok

A Paulay Ede Színházban tavasszal is kiváló előadásokat láthatnak a nézők olyan változatos műfajokban, mint a komédia vagy az operett. S mindezt olyan nagyszerű színészek társaságában, mint például Molnár Piroska, Jordán Tamás vagy éppen Rékasi Károly.

– A bornapok június 6-án és 7-én, a szüreti napok október 2–3–4 között lesznek megtartva. A Katlan rendezvénysorozata május végétől szeptemberig tart majd, közel 30 programmal. Egy különleges eseményt árulok el: a népszerű orgonaművész, Varnus Xavér is hangversenyt ad Tokajban. „A jó munkához idő kell” – tartja a mondás. A megbízatásom 5 évre szól, így türelmet kérek. Hiszek a csapatomban és magamban is, de a Katlan sem egyik pillanatról a másikra lett sikeres – zárta gondolatait dr. Fintor Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában