Buli van!

2019.09.05. 19:00

Érdemes rápörögni a szeptemberi bulikra Borsodban

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és környékén? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Anna and the Barbies

Szeptember 5., csütörtök

19.00 Follow The Flow-koncert a miskolci Népkertben

A Miskolci Sörfesztivál programja

Follow The Flow

A Follow The Flow 2016-ban alapított háromtagú magyar együttes. 2018-ban a Nem tudja senki című daluk által robbantak be a köztudatba, majd Maradok távol című számuk által még több ember ismerte meg őket. 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját, illetve ősszel jelölték őket a 2018-as MTV Europe Music Awardsra mint legjobb magyar előadó, amit szint­úgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón.

21.30 Majka koncertje a miskolci Népkertben

Majoros Péter az RTL klub Való Világ című valóságshow-jában tűnt fel, majd műsorvezetőként, színészként és Dopeman segítségével rapperként folytatta pályafutását. A valóság­show-ban találkozott először Dopemannel, és a show után közös lemezt készítettek. Így Majka 2003-ban tagja lett Dopeman bandájának, a La Mafia Familának, és Dopeman irányításával Londonban rögzítette bemutatkozó lemezét, ami 2003-ban Az ózdi hős címmel jelent meg Magyarországon. A CD fél éven belül aranylemez lett, és Majka a Bravo Otto díjátadó gáláról a legjobb hazai rapper díjával térhetett haza. Az albumról két kislemez jelent meg: a Kiszavazó show és a Dopemannel készült Dolgok című dalokból. 2004-ben jelent meg Majka (már Dopeman nélkül) második albuma Történt, ami történt címmel. Az albumról négy kislemez jelent meg: a Történt, ami történt, a Bom Chicka Wah Wah, a Tysonnal készült Tündi Bündi és a Mondd, ami fáj című dalokból, amelyért VIVA Comet díjat is kapott a legjobb videóklip kategóriában. 2007-ben jelent meg harmadik albuma Húz a szívem haza címmel. Az albumról eddig három kislemez jelent meg. Az első a Csak méreg című dalból készült. 2008-ban jelent meg a második kislemez, ami egy régi Pokolgép-szám, az Ítélet helyett feldolgozása, melyben közreműködik Tyson, Pápai Joci és Game. 2009-ben jelent meg az album harmadik kislemeze az Érezd című dalból, melyben ismét Pápai Jocival rappel. A dalhoz készült videóklip Majka első greenboxtechnikával készült klipje.

Szeptember 6., péntek

20.00 R&B Party a miskolci Collins Clubban

Rezidens: DJ Pappszy

Kezdődjön a hétvége egy könnyed partival.

21.10 Anna and the Barbies-­koncert a miskolci Népkertben

Az Anna and the Barbies (Anna & the Barbies) 2004 őszén Budapesten alapított magyar zenekar. Alapítói az MC Jammin (Balkan Fanatik) néven is ismert Pásztor Anna énekes és színésznő, valamint testvére, Pásztor Sámuel.

Az eddigi hamisítatlan rock’n’roll-­menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna andthe Barbies a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol. Ismertségük és sikereik mellett pedig egyre növekvő rajongótáborukra is folyamatosan figyelnek: egyedülálló családdá kovácsolták őket is az évek alatt. A minden évben megvalósuló rajongótáboruk, a Woodstock az Ugaron az elmúlt évekre egy valódi fesztivállá nőtte ki magát.

Természetesen nem véletlen ez a siker: Pásztor Anna és zenekara minden koncertet úgy nyom le a színpadon, mintha az lenne életük utolsó fellépése. Kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegek, lüktető és magával ragadó rockos ütemek, mégis fülbemászó refrének tökéletes egységeként bújnak a hallgatók fülébe dalaik – hol lágyan énekelve, hol tiszta erőből maximális hangerőn kiabálva. Jó példa előbbire a Márti dala című slágerük, amit lassan 9 millióan láttak a YouTube-on, és gyakorlatilag az egész ország ismeri már.

22.40 Kowalsky meg a Vega-koncert a miskolci Népkertben

Kowalsky meg a Vega

A Kowalsky meg a Vega magyar rockközpontú együttes. Korai időszakában csak a funk rock műfajt erősítette Magyarországon hiphop stílusú énekkel fűszerezve, mostanában vegyesebb és populárisabb tematikájúra váltott. A zenekar frontembere Kowalsky (Balázs Gyula), Vega viszont nem az együttes tagja, és nem is a vegetarianizmust szimbolizálja (noha Kowalsky valóban „vega”), hanem Vincent Vega, a Ponyvaregény egyik szereplője előtt tiszteleg. A zenekar zenéjének ars poeticájául az élet értelmének keresését állítja.

Szeptember 7., szombat

15.00 A Beatrice együttes koncertje Edelényben, a Császtai szőlőhegyen

A XIV. Császtai Búcsú rendezvénye

Nagy Feró, az énekes rockzenekart alapított: a Febris, a Sakk-Matt, a Korong és a Syrius egykori basszusgitárosa, Miklóska Lajos lett a szerzőtársa, Gidófalvy Attila billentyűsvirtuóz hozta gyermekkori barátját (és alsógödi földijét), Donászy Tibort a dobos posztjára, a gitáros pedig Lugosi László lett, Miklóska Lajos javaslatára. 1978-ban elkészült a híres „gödi demó”, ezen tizennégy dal szerepel, köztük már a legendás Ricse-dalok egy része is. Miklós Tibor szövegíró akkoriban lepte meg egy AC/DC-műsoros kazettával Nagy Ferót. A tapasztalt, jó érzékű zenész azonnal felismerte a követendő utat, és a következő próbán kötelezővé tette az anyagot minden társának, akik eleinte prüszköltek az auszt­rálok zenéjétől, aztán rövid idő alatt rabul ejtette őket (Gidó mai napig tartó rajongása közismert). A külvárosi klubok és a rengeteg koncert, na meg a kitűnő zene Feró zseniális szövegeivel megtette a hatását: a legszakadtabb réteg a vállára emelte a Beatricét, a hatóságok pedig azonnal tűzzel-vassal irtották őket. Dr. Erdős Péter kijelentette, hogy amíg a hatalmában áll, a Beatrice nem jelentethet meg lemezt Magyarországon, a rock­zenekarok nem hivatalos megyénkénti kitiltási versenyét pedig ők nyerték meg 1979-ben a P. Mobil előtt. 1979-ben meghirdették a „Totális Támadás” programját, ami annyira jól sült el, hogy 1980-ra a zenekar nehéz helyzetbe került: igaz, hogy a rockerek körében a legnépszerűbb együttesnek számítottak a P. Mobil és a Hobo Blues Band mellett, de lemezük nem jelenhetett meg, a rádió és a televízió bojkottálta őket, csak néhány megyében koncertezhettek, a rendőrség pedig indokolatlanul, folyamatosan zaklatta Nagy Ferót.

17.30 Intim Torna Illegál-koncert a miskolci Népkertben

Az Intim Torna Illegál (ITI) nevű alternatív rockzenekart 2010-ben alapította a Kistehén Tánczenekarból kilépett Dorogi Péter, Kiss Sándor, Gálos Ádám és Nádasdi János. Első lemezük 2010-ben jelent meg Cirkusz címmel. A zenekar rengeteg koncerten szerepel azóta is. A második lemezt 2012-ben adták ki Kísérlet címmel. 2013-ban az Intim Torna Illegál lett a Mol Bringaprogram arca. 2014-ben jelent meg harmadik lemezük Mindenkinek igaza van címmel, amelynek lemezbemutatója a budapesti Akvárium Klubban volt. 2016 szeptemberében a zenekar basszusgitárosa és menedzsere, Kiss Sándor kilépett az együttesből.

20.00 Hard­bass a leghúzósabb ütemekkel a miskolci Collins Clubban

Rezidens: DJ Pappszy

Ha szereted az erősebb dallamokat akkor itt a helyed.

21.35 Punnany Massif-koncert a miskolci Népkertben

A Punnany Massif 2003-ban alapított magyar hiphopzenekar. Műfaja önmeghatározása szerint társadalomfunk.

A két alapító tag, Felcser Máté („RendbenMan”) és Farkas Roland („Wolfie”) 1994-ben találkozott először. A zenekar megalakulása előtt a Kész Face partisorozat, és ugyanezen a néven futó rádióműsor házigazdái és előadói voltak. 2003-ban FankaDeli megkeresésére készült volna egy közös szám Wolfie-val a Minden kincsem című Fankadeli-lemezre, majd ezt követően egy egész szólólemez. Két hónapos közös munka után FankaDelivel megszakadt a munkakapcsolat, de közben kiderült, hogy RendbenMan-nel annyira jól tudnak együtt dolgozni, hogy ketten megalapították a Punnany Massifot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában