Ünnepi Könyvhét

2019.06.15. 13:00

Könyvek a melegben

A könyvhét látogatottsága elmaradt a várakozástól.

Bájer Máté

A könyvek mellett a szerzőkkel is lehetett találkozni a miskolci rendezvénysorozaton

Fotó: Kozma István

A jubileumi, 90. Ünnepi Könyvhét miskolci programjainak pénteki napján mintha finisre készültek volna a könyvbarátok. Az Erzsébet téren már kora délután is nagyobb volt az érdeklődés, mint szerdán vagy csütörtökön. Persze sokan csak körbenéztek, és már mentek is tovább.

 

„Oké, hogy könyvhét, de hol vannak itt a könyvek?” – kérdezte egy ötvenes férfi a párjától, amikor a Széchenyin sétálva meglátták a molinót, mire a hölgy a standok felé mutatott. Az úr bólintott egyet, majd mindketten továbbmentek. Talán ez a mozzanat írja le leginkább a multimédiás eszközökön dagasztott évtizedünk hozzáállását a könyvekhez. Pedig programokban most sem volt hiány. Kedves pillanata volt a napnak, amikor a szervezők tortával lepték meg a 80. születésnapját ünneplő Lőrincz L. Lászlót. A „Magyarország legkeresettebb írójaként” aposztrofált szerző dedikálásánál egyébként a „Bosszúállók: Végjáték” vetítését idéző sor tolongott.

A hőség a hibás

Az időjárás kicsit elriasztotta a résztvevőket. A szervezők szerint a tikkasztó meleg hatással volt a könyvhét látogatottságára, ezzel együtt pedig a sikerére is. A Géniusz könyváruház pavilonjánál azt mondták, hogy az eladási mutatók sem emelkedtek az égig, a vártnál kevesebben kerestek olvasni valót. Állításuk szerint Lőrincz L. László könyvei mellett viszonylag sok példány fogyott Szabó Magda és Péterfy-Novák Éva műveiből.

A megyei levéltár sátránál az intézmény munkatársainak régebbi és újabb köteteit lehetett megvásárolni. Leginkább a Miskolc történetével foglalkozó könyvek érdekelték a vásárlókat, de az újonnan kiadott darabokat is sokan fellapozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában