boon.hu video

2024.05.29. 21:09

Vadászok adtak át innovatív orvosi eszközöket a GYEK-ben (fotókkal, videóval)

A vadásztársadalom összefogásának köszönhetően újabb támogatás érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjába (GYEK). Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. képviselői ünnepélyes keretek között új orvosi eszközöket – egyebek mellett altatógépet, monitorokat, vizsgálóágyakat – adtak át szerdán.

Galambos Eszter

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Sólyom Enikő GYEK vezető főorvos, dr. Büdi László mb. főigazgató tájékoztatott

Fotó: Vajda János

Újabb korszerű, hiánypótló orvosi eszközzel bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjába (GYEK). Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2023-as jótékonysági vadászat során 4,6 millió forintot gyűjtöttek össze a borsodi térségében, amelynek teljes összegét a vármegyei egészségügyi intézménynek ajánlotta fel az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.

Dr. Büdi László a kórház megbízott főigazgatója megnyitó szavaiban köszönte meg a kórház, az itt dolgozó orvosok és betegek nevében a közel öt millió forint összegben kapott felajánlását, támogatását. Kitért arra, hogy immár 2020 óta ötödik alkalommal segíti az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. a kórházat. Kiemelte, hogy nagyon megbecsülik ezeket az eszközöket, amelyekre nagy szükségük van és továbbiakban is bíznak abban, hogy a szervezettel megmarad a jó kapcsolat.

A legmodernebb orvosi eszközöket kapják 

Dr. Sólyom Enikő a GYEK vezető főorvos köszöntő szavai után kitért arra, hogy a napjainkban észlelhető óriási technikai fejlődés az egészségügyet és különösen a gyerekegészségügyet érinti, mindig újabb és újabb eszközök állnak a gyógyítás szolgálatába. A szervezet januárban kereste meg a kórházat, hogy milyen eszközökre lenne szükségük. Összesen négy darabot jelöltek meg az egyeztetések során, egy nagyon fontos altatógépet, betegvizsgáló ágyat és egy olyan pulzoximétert amely riaszt is és rögzíti a paramétereket, illetve egy monitorrendszert is. 

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője büszkén mondta el, hogy a tavalyi év a jótékonysági vadászat életében egy rekord volt, országszerte összesen 51,2 millió forinttal tudták segíteni a magyar egészségügyet. Továbbra is a gyermekosztályokat támogatják, és igyekeznek hiánypótló innovatív, orvosi eszközöket vásárolni. Hozzátette, hogy a programjuk specifikuma, hogy mindig azt az eszközt vásárolják meg amire a kórház menedzsmentje és az itt dolgozó orvosok azt mondják, hogy a leginkább szükség van és így a leghathatósabb segítséget tudják nyújtani.

Fejes László ügyvezető úgy gondolja, hogy a gyerekeknek segíteni a legjobb befektetés, a jövőt szolgálják azzal amit tesznek, mert meggyőződésük, hogy a nemzet fennmaradásának kulcsa a ma születendő gyermek. Gondolatait a Dalai Lámától vett idézettel zárta, ami úgy szólt: 

Nem sokat számít, valaki hívő-e vagy sem: sokkal fontosabb, hogy jó ember legyen.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában