Választás 2024

2024.04.23. 12:30

Nem ez az első eset, hogy Varga Andrea nevével élnek vissza csalók

A Függetlenek SZIVE polgármesterjelöltjének nevében próbálnak pénzt kicsalni a Miskolciaktól.

Ujlaki Attila

Varga Andrea Klára

Fotó: ÉM

„Döbbenten értesültünk arról, hogy ismeretlen csalók Varga Andrea Klára polgármesterjelöltünk nevében telefonon próbálják megszerezni jóhiszemű miskolciak bankszámla adatait, a „kampányra” hivatkozva" – írta meg szerkesztőségünkhöz eljuttatott keddi közleményében a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület. Azt is hangsúlyozták: ezek a hívások nem tőlük származnak, és a Függetlenek SZIVE, valamint választási szövetségesei telefonon biztosan nem gyűjtenek adományt a közösségi kampányukhoz. Javaslatot is megfogalmaztak: 

Ha valaki ilyen hívást kap, tegye le a telefont, és értesítse a hatóságokat.

Korábban is előfordult

Tavaly írtuk meg, hogy több millió forinttal károsított meg magánszemélyeket V. Éva - Varga Andrea Klára miskolci alpolgármester testvére -, akit jogerősen öt év szabadságvesztésre ítéltek csalás bűntette miatt. Akkor a károsultak elmondták, hogy Varga Andreára hivatkozva csalt ki pénzt több embertől a testvére. Lakásokat és céget, de még szerveket is ígért a miskolci alpolgármester testvére. Akkor Varga Andrea Klára elhatárolódott az esettől, és azt mondta a boon.hu-nak, hogy semmi köze a történtekhez, és több mint tíz éve nem is tartja a kapcsolatot a testvérével. Később egy közösségi médián közzétett posztban erősítette meg, hogy a testvére bűnöző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában