Választás 2024

2024.04.04. 10:09

Újabb jelöltek jelentkeztek be a miskolci polgármesteri székre (frissítve)

Dr. Barkai László orvosprofesszort indítják Miskolcon a miskolci demokraták összefogásában érdekelt pártok és szervezetek, Varga Andrea Klárát a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület jelöli, Lehoczki Lászlót pedig a Nép Pártján kérte fel.

Ujlaki Attila

Varga Andrea Klára, Lehoczki László, dr. Barkai László

A miskolci demokraták összefogásában érdekelt pártok és szervezetek új közös, pártoktól független, minden miskolci érdekét képviselni tudó polgármesterjelölt állításán dolgoznak – írja közleményében a miskolci Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc helyi emberei pénteken mutatják be Prof. Dr. Barkai László független jelöltet. Arra is kitértek, hogy reményeik szerint az új jelölt lendületet adhat a város fejlődésének. A közleményből az pontosan nem derül ki, hogy eddig mely ellenzéki pártok támogatják az új jelöltet Miskolcon.

Cikkünk megjelenése után szerkesztőségünknek megküldött levelében a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület tudatta, hogy Varga Andrea Klára jelenlegi alpolgármestert jelölik a 2024-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltnek. Portálunknak azt nyilatkozta Varga Andrea Klára, hogy az egyesület rendkívüli közgyűlésen döntött a jelölése mellett.  Megkérdeztük a frissen debütált jelöltet, hogy tárgyalnak-e majd a várost jelenleg vezető pártokkal. Azt válaszolta: „együttműködés pártiak vagyunk, ezért a jövő héten tárgyalni fogunk, illetve ismertetjük az elképzeléseinket”.

A Nép Pártján Lehoczki Lászlót indítja Miskolcon polgármesterjelöltként, a hírről csütörtökön délután posztolt Jakab Péter, a mozgalom elnöke. 

“Mentsük meg Miskolcot” - írta legfrissebb közösségi posztjában, amelyben egyúttal bejelentette, hogy felkérte Lehoczki Lászlót polgármesterjelöltnek a városban, aki igent mondott a felkérésre. Jakab a döntését azzal indokolta: “ Veres Pál váratlanul jött visszalépése után szeretett városunk új reményt kap". Arról is írt, hogy Lehoczki Lászlóval közösen szeretné megmenteni Miskolcot. A bejelentéssel kapcsolatban kerestük Lehoczki Lászlót is, amint reagál, cikkünket frissítjük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában