Nincs kész

2024.04.09. 20:02

Miskolci Európa tér: késik a helyreállítás

A városháza szerint hamarosan visszatérhetnek a korábban szétvert csillagok is a térre.

Ujlaki Attila

Hűlt helye a csillagoknak

Fotó: Mogyorósi zsolt Pipó

Mint korábban beszámoltunk róla, a Miskolci Európa teret feltúrták. Az Európai Unió jelképét a munkálatok során megrongálhatták, többen felháborodtak az eset miatt. Akkor a városháza azzal magyarázta a munkálatok szükségességét, hogy a zöld- és gondozott Miskolc-program keretében teljes föld- és növénycserét hajtanak végre az Európa téren a Városgazda munkatársai. 

Hozzátették: az időjárástól függően még 2023-ban az évben szeretnék elvégezni a munkát, azonban, ha az időjárás nem lesz kedvező, akkora 2024 elejére tolódik a befejezés és szépülhet meg az Európa tér zöldfelülete. 

Láthatóan nem halad 

Több olvasó is megkereste a napokban a szerkesztőségünket azzal, hogy a munkálatok, hogyan állnak és a korábban megrongált csillagok mikor kerülnek vissza a térre, hiszen mint írták: „ez adja a tér sajátosságát”. 
A városháza sajtóosztálya megkeresésünkre azt írta: A betoncsillagok visszahelyezését az év 16-ik és 17-ik hetére ütemezi a Városgazda. Arra is rákérdeztünk, hogy mennyibe került a javítás a csillagok esetében. Azt írták, hogy az anyagköltség 4000 forintba került, míg a munkadíj ennek a tízszerese. Azt is megtudtuk, hogy a munkálatokat utókalkuláció alapján számolják el, összköltséget a befejezés után tudnak szolgáltatni a beruházásról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában