Törtek a csillagok

2023.12.09. 07:00

Alaposan felforgatták az Európa teret Miskolcon – fotókkal

Az Európai Unió jelképét a munkálatok során megrongálhatták, többen felháborodtak az eset miatt.

Ujlaki Attila

Fotó: Olvasónktól

Teherautók és munkások jelentek meg a napokban Miskolcon az Európa téren. 

Sokan felfigyeltek a munkálatokra és többen azt mondták a Boon.hu-nak, hogy „fogalmuk sincs” mi történik a térrel. Pénteken egy posztoló videót is tett közzé a „szakszerű” munkáról. A felvételen az látszik, hogy az Európai Unió jelképének csillagjait megrongálhatták a munkálatok közben, mert több helyen komplett darabok törtek le belőle. 

Többen a poszt alatt siralmasnak nevezték az állapotokat és voltak olyanok is, akik az időzítést vonták kérdőre. Portálunk beszélt egy ott lakóval is, aki látta a munkásokat dolgozni. A nevét nem szerette volna, hogy közöljük, azonban azt elmondta, hogy voltak, akik lapáttal estek neki a csillag körül lévő földterületnek, azonban érkezett egy munkagép is, ami megsérthette a csillagokat. Arra is kitért, hogy korábban a csillagok épek voltak.

Fotó: Olvasónktól

„Csak” gondozzák a területet

Megkerestük a munkálatokkal kapcsolatban korábban a városháza sajtóosztályát. Azt írták: „a zöld és gondozott Miskolc program keretében teljes föld- és növénycserét hajtanak végre az Európa téren a Városgazda munkatársai”. Hozzátették: az időjárástól függően még ebben az évben szeretnék elvégezni a munkát, azonban, ha az időjárás nem lesz kedvező, akkora jövő év elejére tolódik a befejezés és szépülhet meg az Európa tér zöld felülete. 

Fotó: Olvasónktól

Az érdekes kivitelezéssel kapcsolatban újabb kérdéseket küldtünk a városházának, ha válaszolnak, közöljük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában