Figyelem!

2024.04.07. 20:01

Ne vezessen rutinból senki a harsányi felüljáró felé a 3-as úton

Április 5-vel kezdődően alaposan felforgatták a forgalmi rendet a Miskolcot átszelő főközlekedési út főváros felőli behajtásánál.

Szaniszló Bálint

Megrongáódott a felüljáró

Fotó: Vajda János

Egy gépjárművel közlekedő figyelmetlensége révén súlyosan megrongálódott Miskolcon, a 3-as út Budapest felől kivezető szakaszán lévő harsányi felüljáró. A boon.hu több ízben foglalkozott a helyzettel, amelynek következménye volt, hogy a felüljáró megsérült oldalát lezárták és forgalomkorlátozásokat vezettek be az objektumon. Hosszú idő kellett ahhoz, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megterveztesse, előkészítse a felüljáró kijavítását és a szükséges pénz is rendelkezésre álljon.

Megértést, türelmet kérnek 

Mindezek fényében április 5-én, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megkezdődtek a baleset miatt súlyosan megrongálódott felüljáró átépítési munkálatai Miskolc déli határában. A szükséges új forgalmi rend április 6-án, szombaton lépett érvénybe.  

A felüljárót teljesen lezárták, az alatta áthaladó 3-as főút forgalmát korlátozták
Fotó: BOON

Érthető módon a felüljáró átépítése csak az érintett utak "kapacitáscsökkenésével" valósítható meg, ezért a csomópont környezetében torlódásokra és a menetidő jelentős növekedésére kell számítania a közlekedőknek. Éppen ezért a várhatóan szeptemberig tartó munkálatok idejére a közútkezelő társaság az autósok megértését és türelmét kéri - mondván - az átépítést az ő érdekükben végzik el. 

A kivitelezés ideje alatt a forgalomtereléseket több ütemben alakítják majd ki a szakemberek, melyről a Magyar Közút folyamatosan tájékoztatja a közlekedőket, illetve az új forgalmi rendre kihelyezett jelzőtáblák is figyelmeztetnek majd.

Mályi felől lezárták a 3-ast 

Az első ütemben tehát, az április 6-a óta a 3-as főúton Mályi felől Miskolc irányába érkezőknek a bevásárlóközpont előtti körforgalom felé vezető úton, illetve a körforgalmon keresztül lehet tovább haladni a belváros felé.  

Miskolc belvárosából a Harsány irányú útvonal nem változott, viszont Mályi és a bevásárlóközpont felől Harsány irányába a körforgalmon keresztül a 3-as főút felé kell tovább haladni, majd a főút csatlakozásában, jelzőlámpás irányítás mellett balra kanyarodva, a már megszokott útvonalon érhető el Harsány.

Ki kell kerülni a felüljárót  

Harsány felől Miskolc irányába szintén nem használható a felüljáró, ezért a felüljáró előtt balra kanyarodva kell tovább haladni a 3-as főút felé és az ott átalakított csomópontban jobbra Mályi felé, balra kanyarodva pedig Miskolc belvárosa és a bevásárlóközpont felé lehet eljutni.  

A 3-as főúton a belváros irányából a bevásárlóközpont, a déli ipari park és az M30-as autópálya kétféleképpen közelíthető meg. Egyik a Bogáncs utcai balra kanyarodó sáv a jelenlegi formájában, másik pedig egy új balra kanyarodási lehetőség a későbbi jelzőlámpás csomópontban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában