korlátozás

2020.11.06. 09:30

Javítják az útburkolatot a Harsányi felüljárón

Az aszfaltozás miatt péntekig sávlezárásos forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

Fotó: Vajda János

Nagy felületű burkolatjavítását végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Miskolc belterületén, a 3-as főút Pesti úti kivezető szakasza felett átívelő, Harsányi felüljárót is magában foglaló Görömböly csomóponti ágon. A felüljáró útburkolatára már ráfért a javítás, azonban, mint ilyen esetekben mindig, így most is jár a munka némi kellemetlenséggel. A munkálatok ideje alatt, november 2–6. között sávonkénti forgalomkorlátozásra kell számítani a közlekedőknek.

A 25601-es jelű Görömböly csomóponti ágon teljes hosszában, 460 méter hosszan, három forgalmi sáv szélességben újítják fel a szakemberek a burkolatot. Öt centiméter vastag kopóréteget építenek közel 800 tonna melegaszfalt-keverék felhasználásával. Ezt követően a befejező munkák részeként rendezik a padkákat, és új útburkolati jeleket festenek fel.

Fokozott óvatossággal

November 2-án, hétfőn az előkészítő munkák zajlottak, majd elkezdődött a meglévő aszfaltburkolat marása is. A munkálatok ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, mindkét irányban egy-egy forgalmi sávot használhatnak. A menetrend szerinti autóbuszjáratok változatlan útvonalon közlekednek majd, tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről.

(A borítóképen: Péntekig tart a sávlezárás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában