boon.hu video

2024.03.31. 16:43

Megtelt a miskolci Népkert húsvét vasárnap - képekkel, videóval

Csodálatos napsütésben már-már nyári melegben sétálgathattak és szórakozhattak a miskolci Népkertbe látogatók.

Galambos Eszter

Táncba vitték a közönséget

Fotó: Vajda János

A Miskolc tüdejének nevezett Népkert központjában lévő szökőkút felé vezető sétányon haladva a kisgyermekek játékos feladatok első állomásába botlottunk, amit egy fanyuszi jelzett. A hat helyszínen húsvéti puzzle, tojás egyensúlyozás, szókirakó, célbadobó, rímelősdi és tojás díszítés várta a vállalkozó kedvűeket. A feladatok sikeres elvégzése után a menetlevélbe pecsét került, amit aztán az italpontnál jutalomra lehetett váltani. 

Pónilovagolni is lehetett
Fotó: Vajda János

Dominik - 7 éves kisfiú - már három pecsétet gyűjtött be, így túl volt már a hat próba felén. Elmondása szerint nem voltak eddig nehéz feladatok és alig várja, hogy végezzen és a végén átvegye a jól megérdemelt jutalmat. 

Táncba vitték a közönséget

A felállított színpad előtt ottjártunkkor éppen néptánc oktatás folyt, népviseletbe öltözött fiúk és lányok vitték táncba a közönséget. 

A szökőkútnál Ildikó ült a barátaival. Ő elsősorban azért látogatott ki a rendezvényre, hogy közösségben legyen. Nagyon örül ezeknek a programoknak, úgy érzi ilyenkor a Népkert újra a régi fényében ragyog. Konkrét cél is vezérelte, hiszen a Nahaj fivérek - Péter és Máté - műsora miatt látogatott ki elsősorban. 

Réka gyermekeivel, Sárával és Péterrel látogatott ki, a közösségi médiában olvastak a programokról. A gyerekek már végigpróbáltak mindent, ugrálóvárat, játszóházat, kézműves foglalkozást és nagyon tetszik nekik, jól érzik magukat. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Népszerű volt a játszóház

Tamás Krisztián, a rendezvényt szervező Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. kommunikációs menedzsere elmondta, hogy a 11 órakor kezdődő programokra már délelőtt nagyon sokan kilátogattak. A színpadon neves előadók és együttesek léptek fel egész nap, kísérőprogramok közül az állatsimogató program és a lovagoltatás, illetve a népi játszóház is nagyon népszerű volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában