Rejtély

2024.03.25. 07:00

Hova tűntek az utcabútorok? - csak hűlt helyüket találtuk

Februárban írtuk meg a portálunkon, hogy utcabútorok tűntek el a Népkertből, hogy hova tűntek azóta is rejtély.

Lába kelt egy asztalnak és két lócának a Népkertben, olyanoknak, mint amik a háttérben látszanak

Fotó: Ádám János

Utcabútorok tűntek el a Népkertből még februárban, hogy hova, azóta is rejtély. Az eset kapcsán még akkor kérdéseket küldtünk a városháza sajtóosztályának, akik válaszukban megerősítették, hogy valóban tűntek el utcabútorok, pontosabban egy darab „Forrás” típusú asztal és két „Forrás” típusú, háttámla nélküli lócáról érkezett jelzés. Arra a kérdésünkre, hogy milyen intézkedéseket terveznek az ügyben, akkor a következő válaszolt kaptuk: 

„Az önkormányzat minden ismeret birtokában megteszi a megfelelő intézkedéseket az utcabútorok eltűnésével kapcsolatban".

Mivel ebből a mondatból nem derült ki, hogy tettek-e rendőrségi feljelentést, így újabb kérdéseket küldtünk a sajtóosztálynak, amelyekre azóta sem érkezett válasz hírportálunknak.

Bő két hónap után tűntek el egyébként a bútorok, hiszen decemberben helyezték ki, és februárban veszett nyomuk. Akkor a helyszínen jártunk, és jól látszott: korábban le voltak csavarozva, hiszen a szomszédos, még meglévő utcabútorokat csavarokkal rögzítettek egy betonlaphoz. Felmerült bennünk a  kérdés, hogy hogyan vihet el úgy valaki három, elég súlyosnak tűnő tárgyat, hogy senki nem veszi észre. Sajnos, válasz nem érkezett a felvetésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában