boon.hu video

2024.02.22. 17:30

Lába kelt egy asztalnak és két lócának a Népkertben - fotók, videó!

Bő két hónapig álltak helyükön a bútorok, a városháza "minden ismeret birtokában megteszi a megfelelő intézkedéseket".

Az ellopott utcabútorok helye, háttérben a még meglévő hasonlóak

Fotó: Bujdos Tibor

Utcabútorok tűntek el a Népkertből, írtuk portálunkon kedden. Járókelőket kérdeztünk, mit tudnak a történtekről, ők úgy hallották, egy asztalt, két darab új padot, egy lócát és a szökőkút környékén található biciklitárolót tulajdonították el. Panaszolták, hogy rémes állapotok uralkodnak egyébként a Népkertben: napközben hajléktalanok alszanak a padokon, akik éjszaka behúzódnak a játszótéri eszközökbe, mert ott szélvédettebb, melegebb van. Mint mondták, elkeserítő a helyzet, a sok szemét, és azt is, hogy éjszaka – miután gyér a közvilágítás – dorbézoló fiatalok, drogosok találkozóhelye lett a Népkert.
Még akkor kérdéseket is küldtünk a témában a városháza sajtóosztályának, akik válaszukban megerősítették, hogy valóban tűntek el utcabútorok, pontosabban egy darab „Forrás” típusú asztal és két „Forrás” típusú, háttámla nélküli lócáról érkezett jelzés a Városgazdákhoz, arról viszont nem tudnak, hogy kerékpártárolót is elvittek volna. 
Arra a kérdésünkre, hogy milyen intézkedéseket terveznek az ügyben, a következőt válaszolták: „Az önkormányzat minden ismeret birtokában megteszi a megfelelő intézkedéseket az utcabútorok eltűnésével kapcsolatban". 
Mivel ebből a mondatból nem derült ki, hogy tettek-e rendőrségi feljelentést, így újabb kérdéseket küldtünk a sajtóosztálynak, várjuk a válaszokat.

Újra a helyszínen jártunk

Mindenesetre csütörtökön újra a helyszínen jártunk, és megtaláltuk a helyet, ahonnan ellophatták a padot és a lócákat, amelyeket egyébként december elején, azaz két és fél hónapja helyeztek ki. Egyértelmű, hogy korábban le voltak csavarozva, hiszen a szomszédos, még meglévő utcabútorokat csavarokkal rögzítettek egy betonlaphoz. Felmerült bennünk a  kérdés, hogy hogyan vihet el úgy valaki három, elég súlyosnak tűnő tárgyat, hogy senki nem veszi észre. A szökőkút környéke még a lámpák által jobban megvilágított területre esik. Kocsival álltak meg a környéken? Hol? Vagy kézben cipelték el a bútorokat? Ez esetben egy ember biztosan nem tudta megcsinálni. 
A Népkertben tapasztalt kaotikus állapotok újabb kérdéseket is felvetettek amelyeket szintén továbbítottunk a városháza sajtóosztályára, ha megkapjuk a válaszokat, frissítjük cikkünket.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Kérdések:

- Konkrét rendőrségi feljelentés történt-e az ügyben?

- Az elmúlt években történt-e ilyen és ehhez hasonló károkozás a Népkertben?

- Mekkora összeget kell ráköltenie évente a városnak a rongálások okozta károk javítására?

- A múltkori cikkünkben írtuk, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a Népkertben (közvilágítás hiánya, emberi ürülék, stb.). Vannak-e tervek a probléma megoldására?

- Ilyen típusú lopási, károkozási ügyek előfordulnak-e a város egyéb részein, parkjaiban, játszóterein? Mekkora összeget kell ráköltenie évente a városnak a rongálások okozta károk javítására?

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában