Anno

2024.02.04. 17:30

Elég nagy bajba került a Miskolci Egyetem

Miről írt 20 évvel ezelőtt az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2004. február 3-i száma arról tudósított: 300-400 millió forint hiányzik a felsőoktatási intézmény költségvetéséből.

Boon.hu

A Miskolci Egyetem napjainkban

Fotó: Vajda János

A kezdődő második félév egyben új költségvetési évet is jelent az felsőoktatási intézmények, így a Miskolci Egyetem számára – rögzítette a tényt a húsz évvel ezelőtti írást, megszólaltatva az akkori rektort, Dr. Besenyei Lajost. 2004-ben óriási kihívás vár az intézményre az újabb takarékossági intézkedések miatt. A Miskolci Egyetem költségvetéséből újabb 300-400 millió hiányzik majd – mondta el.

"Gondot okoz számunkra a MIHŐ-, illetve villanyszámla kifizetése. Különböző megszorításokon gondolkodunk. Például az esti órákban és a hét végén kikapcsoljuk az áramot az egyetemen. Szigorítást vezetünk be a telefonok használatában is. Egyet azonban szeretnénk elkerülni: a takarékosság ne érintse a dolgozói és oktatói létszámot" - hangsúlyozta a rektor.

Ugyanakkor az egyetem jövője szépen fejlődik - mutatott rá: folyik a 2. kollégium felújítása, a 600 fős diákhotel tendereit kiírták, a Zenepalota rekonstrukciója tavasszal vagy a nyár elején indulhat, a 7. kollégiumot irodaházzá alakítják át, és tervben van, hogy a város és az egyetem összefogásával versenyuszoda épüljön az egyetemvárosban" – idézte az írás Dr. Besenyei Lajos rektort.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában