Szenzáció

2024.01.04. 07:00

A Miskolci Egyetemé lehet a Földes gimnázium

Miskolc - Az iskola tanári kara támogatta a döntést, a szülők véleményét is megkérdezik. Gyakorlóiskola lehet az intézmény.

Pap Gyula

A Földs Ferenc Gimnázium épülete

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Egyetem kikéri a Földes Ferenc Gimnáziumot a Miskolci Tankerülettől, így ez az oktatási intézmény egyetemi fenntartásba kerülne. A kezdeményezésről már szavazott a tantestület, és egyhangúlag támogatta azt. 

A szülőket is tájékoztatta a Földes, most gyűjtik a véleményeket, tudtuk meg. 

Levelet kaptak a szülők 

„Kedves szülők! A minőségi oktatás fenntartása és a tehetséggondozás érdekében a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói feladatainak ellátását a Miskolci Egyetem vállalja. Iskolánk jelenleg a Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában van, több mint 70 intézményének egyike. A Földes Ferenc Gimnázium tantestülete 2023. december 19-én a Miskolci Egyetem iskolafenntartói szerepvállalása mellett foglalt állást. A fenntartóváltás folyamatában a tanulók és a szülők véleménye meghatározó, ezért 2024 januárjában döntés-előkészítő fórumot biztosítunk a témában” – írta Fazekas Róbert intézményvezető. 

A felvetésről – úgy tudjuk, a Földes gimnázium az egyetemben folyó tanárképzés részeként gyakorlóiskolaként működhetne tovább – megkérdeztük a Miskolci Tankerületi Központot, a Miskolci Egyetemet válaszukra később visszatérünk. Megkérdezzük a miskolci városháza véleményét is az üggyel kapcsolatban.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában