boon.hu video

2024.02.29. 14:00

Felesleges pénzkidobás: Visszaadják az államnak az üres Vasgyári Kórházat

Évi 100-150 millióba kerül Miskolcnak a csak kis részben használt ingatlancsoport fenntartása.

Szaniszló Bálint

Kihasználatlan Miskolc számára a volt Vasgyári Kórház

Fotó: Ádám János

Javaslat a Miskolc, Kórház u. 1. szám alatti ingatlan vagyonkezelési jogviszonyának módosítása tárgyában. Ezt a címet viseli a miskolci közgyűlés által tárgyalt előterjesztés, amely a korábban megszűnt Vasgyári Kórház területéről és épületeiről szól.  

vasgyari-korhaz-11-aj
 

A miskolci önkormányzat 2017-ben szerezte meg a - hivatalosan - Miskolc III. kerület, 23486/1 helyrajzi számú, természetben a 3533 Miskolc, Kórház u. 1. szám alatt található ingatlan  43735/45635 arányú vagyonkezelői jogát. A volt Vasgyári Kórház önkormányzati vagyonkezelésben lévő ingatlanrészén 21 darab felépítmény helyezkedik el, amelyek a Szent Hedvig Idősek Otthonának helyet adó felépítmény kivételével kihasználatlanok és folyamatos költségeket jelentenek az önkormányzat számára. Mint elhangzott, a Miskolc Holding Zrt. számára évente 100-150 millió forint kiadást jelent az ingatlan fenntartása. 

A Szent Hedvig Otthon marad

A közgyűlés asztalára került előterjesztés arra tesz javaslatot, hogy a Miskolc Kórház u. 1. szám alatti ingatlan (volt Vasgyári Kórház) vagyonkezelői jogát részben visszaadja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. számára úgy, hogy az önkormányzat jelenleg 43735/45635 arányú vagyonkezelői joga 3190/45635 arányban álljon fenn, azaz az ingatlanra vonatkozóan a vagyonkezelői jog a Szent Hedvig Idősek Otthonának helyet adó épületekre és a feladatellátáshoz kapcsolódó ingatlanrészre korlátozódjon. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában