Döbbenet

2024.01.09. 08:00

Idén először, de tavaly hatszor zárta el Sajókazát az árvíz

Az útlezárás minden alkalommal komoly problémát okoz a településen élők számára.

Boon.hu

Már a vasúti áthárónál lezárták a sajókazai utat

Fotó: Ádám János

Csak 2023-ban hat alkalommal tette közzé a közútkezelő társaság a következő tartalmú hírt: "Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a 26-os főút és Sajókaza között a Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő utat lezárták a Sajó áradása miatt az 1-es kilométernél." Idén először már január 8-án reggel kénytelenek voltak életbe léptetni a korlátozást. 

Fotó: Ádám János

A Sajókazán élők számára azért jelent különösen nagy problémát minden alkalommal az, ha a Sajón levonuló áradás elzárja az utakat, mert csak jelentős kerülővel tudnak eljutni munkahelyükre, iskolába, boltba, vagy egészségügyi intézménybe kezelésre.

Ilyenkor a mentők is csak megnövekedett idő árán jutnak el a községben élő betegekhez, továbbá a gyermekétkeztetésekhez szükséges alapanyagok is csak késve érkeznek meg.

Döntést akarnak kicsikarni  

Sajókaza Község Önkormányzata aláírásgyűjtést indított a település lakóinak körében. A kezdeményezés célja, hogy elérjék: a döntéshozók érdemben járjanak el a probléma megoldása érdekében. Az aláírásgyűjtő ívek a polgármesteri hivatalban és a művelődési házban írhatók alá 2024. január 15-ig – tette közzé Sajókaza Község Önkormányzata a település közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában