Anno

2024.01.21. 18:30

Ennek mi értelme volt? Meghekkelték az egyetemi honlapot

Miről írt 10 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2014. január 21-én arról írt, hogy miért vetítettek horrorfilmet ott, ahol annak semmi keresnivalója nem lett volna.

Boon.hu

Hekkertámadás áldozatául esett néhány órára a Miskolci Egyetem bölcsészkara politikatudományi intézetének honlapja. A www.politikatudomany.hu-n elérhető oldalra egy horrorfilm részletet töltött fel az úgynevezett AnonGhost hekkercsoport. 

– Fogalmunk sincs, hogy miért történt mindez – mondta el a lapnak dr. Fazekas Csaba akkori intézetigazgató. – Vasárnap kollégák, barátok szóltak, hogy nézzem meg a honlapot. Akkor láttam, hogy hekkertámadás történt. A szolgáltató szinte azonnal visszaállította az eredeti állapotot, alig egy-két órán keresztül volt kint az ismeretlen kilétű hekkerek számomra teljesen értelmezhetetlen üzenete. 

Dr. Fazekas Csaba elmondta azt is, hogy nem tudja, miért az intézet oldalát törték fel, hiszen ez egy egyszerű egyetemi információs oldal, amelyen az intézménnyel kapcsolatos hírek találhatóak meg: az oktatók elérhetőségei, konferenciák időpontjai, előadások és vizsgák anyagai, órarendek. Azaz teljesen átlagos egyetemi, intézeti honlapról van szó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában