Anno

2024.01.20. 14:30

Lezárták Miskolc belvárosát a gépjárműforgalom elől

Miről írt 40 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1984. január 18-i számában jelentették be az új forgalmi rendet.

Boon.hu

Miskolc belvárosa napjainkban. Mostanra már sétálóutca

Fotó: MW

1984. február elsején, nulla órakor lezárják a gépkocsiforgalom elöl a miskolci Széchenyi út, Ady-híd és Tanácsház tér között vezető szakaszát – tudatta a megyei napilap, negyven éve. A híradás a bejelentést részletezte is: a lezárt útszakaszra ezután — a villamosokon kívül — csak a megkülönböztető jelzéssel ellátott, és az azt használó járművek, áruszállító gépkocsik és egyéb, célforgalom járművek hajthatnak be. Az áruszállító gépkocsikról csak reggel 9 órától délután 13 óráig, valamint este 18 órától hajnali 8 óráig lehet majd rakodni. 

Az új forgalmi rend ideiglenes jellegű volt. A belváros rekonstrukciója, a Széchenyi út közműveinek cseréje a későbbiekben újabb változtatásokat tesz szükségessé - emelte ki az írás. A Széchenyi út a város legfontosabb kereskedelmi és vendéglátó területén halad keresztül. Az új forgalmi rend kialakítása újabb lépés a sétáló- és bevásárlóutca tervének megvalósításához - közölte az Észak-Magyarország.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában