boon.hu video

2024.06.01. 20:00

„Ez az a napot” tartottak a DVTK stadionban (fotók, videó)

Az évek során több tucat nagy rendezvényt szerveztek országszerte, ahol mindig Jézust helyezik a középpontba. Szombaton Miskolcra szervezték meg a felekezeteken átívelő rendezvényt.

Ujlaki Attila

"Ez az a nap" rendezvény a diósgyőri stadionban.

Fotó: Vajda János

Szombaton rendezték meg az „Ez az a nap” című zenés-koncertes találkozót, amelynek a diósgyőri DVTK stadion adott helyet. Péter András református lelkész, a rendezvény egyik szervezője portálunknak elmondta, hogy az esemény egy felekezetközi rendezvény.

Ez azt jelenti, hogy nem bizonyos egyházak, vagy felekezetek rendezik meg, hanem akik magukat keresztényeknek, tehát Krisztus-követőknek tartják

 - mutatott rá.

Egyházakon átívelő

Az Ez az a nap!-ok története az ezredfordulóig, a millenniumi „Felvonulás Jézusért”-ig nyúlik vissza, amikor 25 ezer fő vonult végig Budapest utcáin Jézust dicsőítve és Isten nevét felemelve. Péter András elmondta, hogy a rendezvény egy széleskörű összefogás a gyülekezetek között. „Vannak történelmi egyházak, mint például a református, katolikus, evangélikus és vannak új protestáns kisegyházak, mint például a golgota, baptista vagy metodista gyülekezet, akik képviseltetik magukat” – részletezte. Azt is megtudtuk, hogy helyi szinten évtizedek óta működik a maga „csendes” módján a felekezetek lelkipásztorai közötti együttműködés. „Gyakran összejárunk és imádkozunk, és szeretnénk, hogy legyenek minél gyakrabban ilyen nyilvános keresztény rendezvények” – mondta. 

A zene, ami összeköt

Azt is megosztotta, hogy szerinte ennek az egyik leghatékonabb módja a zene, azon belül is az egyházi könnyűzenék. „Fontos, hogy a modern zene nyelvén tudjuk megszólítani egymást és még a nem hívő embereket is” – hangsúlyozta. A rendezvényt egy huszonnégy éve elindult mozgalom kezdeményezésére tartották meg, ami László Viktor nevéhez fűződik. „Ő szervezte és szervezi mai napig, és az a tapasztalatunk, hogy évről évre egyre nagyobb közösséget fog össze” – mondta. 

Rengeteg érdeklődő

Péter András példaként említette a 2022-ben tartott Puskás Stadionban megrendezett eseményt, amely színültig telt meg akkor érdeklődőkkel. „Reméltük, hogy Miskolcon is megtelik a stadion Isten szerető és Jézus Krisztust követő emberekkel, de természetesen mindenkit szeretettel vártunk, aki szereti a színvonalas könnyűzenét és érdeklődik a kereszténység iránt” – mondta.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Kiss Viktória is ellátogatott az eseményre, azt mondta a boon.hu-nak, hogy nagyon érdeklik a könnyűzenei programok. „Az eseményt láttam meghirdetve az egyik közösségi média platformon, és úgy gondoltam, hogy mindenképp ellátogatok” – mondta. Arról is beszélt, hogy ökomenikus istentiszteletekre is rendszeresen jár.

Szabó Anna a barátaival látogatott ki a DVTK stadionhoz. „Én református vagyok és már korábban is voltunk más városban ezen a rendezvényen, ezért tudom, hogy mindig jó program és fel is tölt” – húzta alá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában