Ünnepvárás

2023.12.01. 20:47

Ünnepélyesen felgyulladtak az adventi fények Miskolcon

Mostanra a szivárvány összes színében pompázik a csodásan feldíszített Szent István tér.

Detzky Anna

Mától ünnepi fényekben fürdik a miskolci belváros

Fotó: Bujdos Tibor

A vármegyeszékhely idén nagyszabású adventi programsorozattal kedveskedik a városlakóknak és az idelátogatóknak. A színes rendezvénykínálat első alkalma az ünnepélyes megnyitó volt december 1-jén, péntek délután a Szent István téren. Fél négytől a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány növendékeinek zenés műsora alapozta meg az ünnepi hangulatot. Négy órától pedig Veres Pál, Miskolc polgármestere, köszöntője hangzott el, miután meggyújtotta a tér díszkivilágítását.
„Egy éve várom, hogy itt állhassak, és méltó adventi programsorozat megnyitásán működhessek közre. Tavaly sajnos a gazdasági és energiaválság nagyon nehéz időszakot hozott. Szerény advent és hiányos szilveszteri ünnepsorozat vette kezdetét egy évvel ezelőtt” – idézte fel Veres Pál polgármester. „Akkor megfogadtuk, hogy egy év múlva, tehát idén ezt nem fogjuk engedni, és ha kell, forintonként fogjuk összeszedni a szükséges forrásokat. Úgyhogy most itt vagyunk, bár az időjárás nem kegyes hozzánk.”

Méltó advent ígérkezik

A városi adventi ünnepségsorozat egyszerre fennkölt és szórakoztató programokkal készíti fel az emberek lelkét a szeretet ünnepére.
„Ilyenkor, amikor elindul az advent, próbáljuk egy kicsit a saját lelkünket is megtisztítani. Ráhangolódni arra, hogy visszatekintsünk az évre, és felkészüljünk a legszebb ünnepre, a karácsonyra. Emellett hálát adni azért, hogy megéltük ezt az adventi időszakot is és lehet egy új kezdet. Valamint reménykedni abban, hogy újra erőt merítve az ünnepnapok gyönyörűségéből tovább tudjuk folytatni a munkánkat. Nagyon sok adventi programmal készülünk, és bízom benne, hogy ez az átmeneti esős időszak hamar véget ér és valóban egy nagyon kellemes téli időszak veszi kezdetét, amelyben minden korosztály számára tartogatunk meglepetéseket. Azt remélem, hogy mindannyian miskolciak ezzel a vendégszeretettel és kellemes adventi várakozással fel tudjuk készíteni magunkat arra, hogy a karácsony a szeretteink körében a lehető legjobb legyen” – fogalmazta meg Miskolc polgármestere.

Változatos programok

Adventi gyertyagyújtással, ünnepi műsorral, koncertekkel, vásári forgataggal és számos gyermekműsorral készül a Miskolci Kulturális Központ.
„Miskolcon adventi programokra a Szent István téren, a Városház téren és az Erzsébet téren lehet számítani” – ismertette Tamás Krisztián, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. kommunikációs és marketing ügyintézője. „Az adventi vásár hétfőtől csütörtökig 14 és 19 óra között, pénteken 14 és 21 óra között, szombaton 10 és 21 óra között, vasárnap 10 és 20 óra között tart nyitva. A gyermekeket a Városház téren a Manó Házban szombatonként 14 és 18 óra, vasárnaponként pedig 13 és 16 óra között adventi kézműveskedéssel várjuk. Ugyanebben az időpontban szintén a Városház téren a Fabatka Porta interaktív szabadtéri játszóház is nyitva áll a gyermekek számára. A Miskolci Csodamalom Bábszínház varázssátorral és karácsonyi postaládával, valamint diótörő bábautomatával fogadja az érdeklődőket hétvégén 16 órától 19 óráig.”

Minden korcsoportnak

A Szent István téri színpadon az összes korosztály számára lesznek produkciók.
Szombatonként délután három órai kezdettel, vasárnaponként pedig kettő órától gyermekelőadásokkal várjuk a legkisebbeket is. Szintén a Szent István térre várjuk az érdeklődőket koncertekkel és ünnepi műsorokkal péntekenként délután öt, szombatonként négy, vasárnaponként pedig három órától. Az adventi gyertyák meggyújtása vasárnap délután négytől lesz, kivéve az utolsó, mert az december 23-án, szombaton, mivel a szenteste éppen vasárnapra esik. A korcsolyázás szerelmesei kipróbálhatják az új Erzsébet téri jégpályát, amelynek nyitvatartása a helyszínen tekinthető meg. Az adventi programsorozat eseményeiről részletesen pedig az https://advent.miskolc.hu/ weboldalon lehet tájékozódni” – mondta Tamás Krisztián.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában