Ünnepvárás

2023.12.01. 19:14

Mesebeli erdőként, kívül-belül megújulva gurul ki az adventi villamos

Idén nagy meglepetéssel készültek, hiszen egy kívül-belül megújult adventi villamost álmodtak és valósítottak meg, írja közleményében az MVK Zrt.

Forrás: MVK Zrt.

Ez a tizenkettedik alkalom, amikor ez az ünnepi szerelvény kigördül az MVK remízéből, így igencsak fejtörést okozott, hogy valami igazán különlegessel, újdonsággal rukkoljanak elő.

„Szerencsére kreativitásból és segítőkész kollégákból nincs hiány, ezért ötletet ötlet követett és bár jelentősen eltértünk a kezdeti tervektől szerintünk az eddigi legszebb adventi villamost sikerült megalkotnunk – írják. Íme, a leírás, hogyan kell majd elképzelnünk a villamost: belsejében a búbos kemence helyett Miskolc egyik ikonikus nevezetessége jelenik meg, amely varázslatossá teszi az utazás hangulatát. Elköszöntek tőlünk a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői is, helyükbe a kis erdei állatok léptek: a házigazda idén Táltos a rénszarvas, aki segítségül hívta barátait, Sündisznócskát, Uhu a baglyot, a kedves kis mókusokat és a mindig csiripelő madarakat. A meseerdőben siklik a szán és ropog a hó, felszállni rá most igen jó – hogy egy kollégánkat idézzük. További részleteket nem szeretnénk elárulni a belső dekorációról, maradjon az meglepetés utasainknak.

Az indulás napján, december 3-án, vasárnap a hangulatot élőzene teszi majd meghitté, melyről Virányi Zsanett és az Egressy Béni Zeneiskola növendékei gondoskodnak. Utazásunk során felidézhetjük gyermekkorunk játékos havas estéit, a szánkózás izgalmait, amikor még ropogós hó fedte a tájat. Az ünnepi hangulatot a külső megjelenése teszi teljessé: több száz méter fénycső, számos fényfüggöny és 3D-s elem díszíti, olvasható a közlekedésért felelős miskolci cég közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában