Segítség

2023.12.14. 18:20

Új busz a Szimbiózis szolgálatában + fotók

Miskolc - Egy új, nullkilométeres, kilenc személyes kisbuszt vásárolt a Szimbiózis Alapítvány, mellyel a megnövekedett létszám szállítását tudja ellátni a szervezet a jövőben. Az új járművet csütörtökön mutatták be a nyilvánosságnak és az ellátottaknak, valamint szüleiknek.

Póczos Nikolett

A Szimbiózis Alapítvány új kisbuszának átadása Miskolcon

Fotó: Vajda János

A Szimbiózis Alapítvány fejleszti szolgáltatásait, 21 fővel bővül a támogatott lakhatási elhelyezése, ennyien találhatnak majd új otthonra, három bérházi lakásban és egy családi házban. A szolgáltatásfejlesztés része az is hogy pályázati forrásból egy kis önerő kiegészítésével egy kisbuszt vásárolt az alapítvány, hogy a megnövekedett igényeket ki tudják szolgálni.

A flotta zászlóshajója

Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumának elnöke órási eredménynek és élménynek nevezte a busz beszerzését, hiszen nem egy használt járművel gazdagodott az alapítvány jármű flottája, hanem egy teljesen új autóval.

„Nem mindenki tudja használni a tömegközlekedést és eljutni a közintézményekbe vagy szabadidős programokra. Ez az autó a flotta zászlóshajó lesz, mert vannak olyan időszakok, amikor több autóra is van szükségünk van egyszerre, ezt a problémát orvosolja az új kisbusz. Ez az új jármű sokkal biztonságosabb, mint egy használt jármű” – emelte ki.

Majd elmondta, hogy a beszerzésnél külön szempont volt, hogy a gyári kialakítása a teljes akadálymentesítést lehetővé tegye, tehát akár keresztül is lehet rajta majd sétálni és a kerekesszékek is teljes biztonsággal rögzíthetőek benne. A jármű teljes összege 17 és fél millió forint, melyből négy és fél millió forintot az alapítvány saját forrásából finanszírozta.

Régi vágy teljesült

Kerek Judit, az önkormányzat civil és esélyegyenlőségi referense elmondta, hogy a mai nappal az alapítvány régi vágya teljesült, hiszen könnyebben eljuthatnak a fiatalok oktatási intézményekbe, fejlesztő órákra, uszodába és mindenhová, ahová csak szükséges. 

A referens sok biztonságban megtett kilométert és sok csillogó szemű gyermeket kívánt az alapítványnak.

Ahol gondokodnak majd róla

Az ünnepélyes busz átadást követően a szülőket tájékoztatták az új lakhatási lehetőségekről, ezért érkezett Nagyné Tóth Anikó is. „ 34 éves Dawn-szindrómás gyermekem jár ide a napközibe, több min 10 éve. Nagyon szeret itt lenni. Mi ketten élünk, mert az édesapja hat éve meghalt és én is idős vagyok már, ezért nem tudom, hogy meddig tudok róla gondoskodni. Keresek egy megnyugtató elhelyezést a számára, ha én már nem leszek. A rokonok távol élnek és nem elvárható, hogy magukhoz vegyék. És ő is elég önálló ahhoz, hogy meg tud majd a kvázi önálló élettel birkózni. És én is megnyugszom, hogy egy biztonságos és szeretetteljes közeben hagyhatom, és az elhelyezése megoldódik” - mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában