Tudta?

2024.05.06. 14:51

Ezért állították le a távfűtést Miskolcon

A kedvező időjárási körülményeket és az előrejelzéseket figyelembe véve leállították a fűtést Miskolcon, azonban a távhőszolgáltató a fűtési idény végéig, azaz május 15-ig rendelkezése áll.

Boon.hu

Hétfőtől hidegek lesznek a rdiátorok Miskolcon

Fotó: Shutterstock

A miskolci társasházaknak május 15-ig tehát lehetőségük van ettől eltérő időpontban leállíttatni a fűtést, így azokban a lakóépületekben és intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, a Miskolci Hőszolgáltató (Mihő) Kft. továbbra is biztosítja a távfűtést. 

Fűtenek, ha kérik

A fűtés újraindítása a lakóépületek esetében akkor történhet meg, ha az egy hőközponthoz tartozó összes társasházközösség - a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül - együttesen jelzi igényét írásban a [email protected] e-mail címen. 

Intézmények esetében pedig a fogyasztó képviselőjének írásos jelzésére indulhat újra a szolgáltatás.

Maradjon nyitva a szelep! 

A korszerűsített fűtési rendszerrel rendelkező épületben lakók számára javasolt, hogy a nyári időszakban a termosztatikus radiátorszelepeket hagyják teljesen nyitott helyzetben, ezzel az őszi fűtésindításkor tapasztalható számos kellemetlenség (mint pl. a radiátorszelepek letapadása, légtelenítési nehézség, zajpanasz) megelőzhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában