Hallotta?

2023.12.18. 07:00

Pumpapálya épül az Avason. Tudja, mi az?

Ha elkészül, 217 méter hosszú lesz, az Aktív Magyarország Programban készül.

Szaniszló Bálint

Ilyesmi lesz, ami az Avason épül

Fotó: Fehér Gábor

A pumpapálya - pump track - egy olyan folytatólagos körpálya, melyet kanyarok és hullámok alkotnak. Formájának köszönhetően élvezetes, ugyanakkor biztonságos kikapcsolódási lehetőség, mely akár egy kosárlabda pálya méretű területen elfér. Az aszfalt pumpapályák használhatók bármilyen típusú kerékpárral, gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel, szinte bármivel, ami gurul. 

A pumpapályát bármilyen korú és tudásszintű kerékpárosok használhatják. Egy jól megépített pálya egyaránt tökéletes az alapok elsajátítására ugyanakkor alkalmas profik edzésére és versenyzésre is. Pedálozás helyett a testsúly áthelyezésével - pumpálással - tudjuk hajtani magunkat.

Zöld program 

Az ország – a budapesti után – második legnagyobb pumpapályája épül Miskolcon az Aktív Magyarország Program részeként. A munkaterületet október végén adták át a kivitelezőnek az avastetői buszpályaudvar melletti sportpályán. A pálya építése beleillik a programba, hogy egy zöldebb, élhetőbb, egészségesebb város legyen Miskolc. Ezt szolgálják az újabb és újabb kerékpárutak, a kerékpáros szervizpontok. Az avasi 217 méteres pálya az Aktív Magyarország Programban valósul meg 74 millió forintból melyből 35 millió forint az állami szerepvállalás a többi saját forrás.

A kivitelezés a tervek szerint 45 napot vesz igénybe, tehát ha az időjárás nem szólt volna közbe már az idén birtokba vehették volna a pályát a bringások, gördeszkások, görkorisok, rolleresek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában