Annó

2023.12.31. 12:30

Mire elég negyedóra? Egy betegre

Miről írt a megyei napilap 50 éve? Az Észak-Magyarország 1973. december 31-i számában a fogászati ellátás komoly gondjairól olvastunk.

Boon.hu

Ötven éve hirdették meg az előjegyzéses fogorvosi ellátást Miskolcon

Fotó: Shutterstock, BOON

Egészen pontosan 15,1 perc jut egy fogfájós betegre Miskolcon a III. kerületben – ismertette a tényeket az Észak-Magyarország ötven éve. A hatórás rendelést alapul véve a III. kerületi fogorvosok egynapi „normája” 24 beteg. A országos átlag ennél valamivel jobb: 17 perc. Sajnálatos gond, hogy a betegek nem folyamatosan érkeznek, hanem összevissza. Hét végén és délelőttönként kevesen keresik fel a fogorvosokat, hét elején és délutánonként viszont megrohamozzák a rendelőt – írta az újság, beszámolva róla, hogy a következő évtől bevezetik az előjegyzéses módszert. Az is kiderült, hogy kevés volt fogorvos ekkoriban. A város III. kerületében eredetileg mindent 65 ezer itt lakóra terveztek, de százezerre gyarapodott a létszám, így hiányzott egy szakrendelőnyi fogorvos. Aki nem hiányzott, annak kellett többet dolgoznia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában