Járatkimaradások

2023.12.10. 13:29

Sztrájkolnak a Volánnál - fotókkal

Kiakadtak az utasok a miskolci Búza téri pályaudvaron, akiknek ráadásul az időjárás sem kedvezett.

Ujlaki Attila

Nem tudott megegyezni a Volánbusz szakszervezete és a munkáltató ezért kétnapos sztrájkot hirdetett meg december 10-re és 11-re a SZAKSZ.

Fotó: Ádám János

Nem tudott megegyezni a Volánbusz szakszervezete és a munkáltató ezért kétnapos sztrájkot hirdetett meg december 10-re és 11-re a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), mivel a cégvezetés nem adott bérfejlesztési ajánlatot a szakszervezet bérkövetelésére, írtuk a boon.hu-n korábban. A Volán előre figyelmeztetett, hogy lesznek járatok, amelyek emiatt kimaradhatnak. Így is lett: 

szerkesztőségünk munkatársa több utassal is találkozott a miskolci Búza téri pályaudvaron, akiknek nem indult el a buszjárata a sztrájk miatt.

Felháborodott utasok

Sánta Józsefné Debrecenbe szeretett volna menni a 11 óra előtt induló busszal, de a helyszínen tudta meg, hogy nem indul. 

„Csatlakozással érkeztem, a pályaudvaron szálltam volna át, mert megyek az unokáimhoz, de csak egy későbbi járattal tudok indulni" – mondta. Aláhúzta: szerinte nem időszerű a munkabeszüntetés. 

Az adventi időszakban ezt művelik az utasokkal, többeken láttam, hogy tanácstalanok voltak, mert több távolsági buszt is érint a sztrájk

 – mondta. Arra is kitért, hogy szerinte a tájékoztatás is hiányos volt, mert csak Miskolcon szembesült azzal, hogy egy járata kimarad.

Az utasok büntetésnek érzik

Kovács Kristóf egyetemista, ő Budapestre indult volna délelőtt, de meglepte, hogy kimaradt egy járata. 

Gondolkoztam, hogy vonattal megyek inkább, de már körülményesebb lett volna a Tiszai-pályaudvarra leérni bőrönddel

– mondta. 

Rámutatott: szerinte nem az utasokat kellene büntetni azért, mert valakik nem tudtak megegyezni. 

„Holnap zárthelyit írok, így picit csúszik a programom, de ez van, nem tudok mit tenni, a következővel fogok menni” – mutatott rá.

Nincsenek pontos adatok

A SZAKSZ elnöke, Dobi István a régiós részvételi adatokról elmondta: várhatóan vasárnap 527, hétfőn pedig 3367 járat fog kimaradni. Ez Dobi István szerint mindössze egy valószínűsíthető adat, a konkrét számok annak tükrében változhatnak, hogy hányan veszik fel mégis a munkát a két napban. A tapasztalatunk az volt, hogy jelentős fennakadást nem okozott Miskolcon a sztrájk, de többen dühösek voltak. Az előrejelzések szerint a hétfői napon - munkanapon - jelentősebb fennakadások várhatók. 

December 11-én, hétfőn három vármegyénkbeli várost érintően jeleznek járatokat, ez Kazincbarcika, Tiszaújváros és Ózd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában