boon.hu video

2023.12.20. 21:20

Karácsonyi színdarabbal ünnepeltek a Szilágyi Dezső Általános Iskolában (fotókkal, videóval)

Idén változtattak a műsoron a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskolában, az ünnepi koncert helyett musicallel készültek a diákok.

Tiszlavicz Luca

Fotó: Ádám János

Több éves hagyomány karácsonyi műsorral várni az ünnepeket a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskolában. Tanulóik idén az "Isten pénze" című darabot vitték színpadra, és diáktársaiknak, a dolgozóknak, valamint a szüleiknek mutatták be.
A Charles Dickens Karácsonyi ének című regényéből írt musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge. A történet karácsonykor játszódik. A hőst halott üzlettársának szelleme látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai leperegnek szemei előtt, és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott.
,,Müller Péter, Müller Péter Sziámi és Tolcsvay László művén egy kicsit változtattunk, de annál nagyobb örömmel készültek a diákok” - mondta el Gaál Hajnalka, az intézmény igazgatóhelyettese.

Büszkék a diákjaikra

,,A kollégáink dolgozták át, a musicalt 17 diák adta elő. A dalbetéteket az énekeseknek külön tanították be a pedagógusok, és az énekkar segítette ezt a munkát. Fantasztikusak a gyerekek, nagyon ügyesek voltak. Komolyan vették a feladatot, nagyon büszkék vagyunk rájuk” - emelte ki.
Elmondta, összehoz mindenkit az iskolában ez a műsor. Már egy hónapja készültek rá a gyerekek, alsótól egészen felsőig mindenki szerepel benne, pedagógusok is. A gyerekek mellett szinte az egész tantestület részt vett a megtervezésében, kivitelezésében.

,,Általában koncertet adunk karácsonykor, ahol a gyerekek meg tudják mutatni a tehetségüket. A tavalyi tanévben azonban 60 éves lett iskolánk, és az akkori ünnepi műsor olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttünk idén változtatunk” - hangsúlyozta az igazgatóhelyettes.
Hozzátette, örülnek, hogy így döntöttek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában