Annó

2023.12.29. 16:30

Halálos kutyatámadás: „mindig van oka”

Miről írt a megyei napilap 20 éve? Az Észak-Magyarország 2003. december 29-i számában annak járt utána az újságíró, mi állhat a közvéleményt foglalkoztató esetek hátterében.

Boon.hu

A kutyaiskola sokat segíthet abban, hogy a család kedvence megfelelő nevelésben részesüljön

Fotó: MW

Két olyan súlyos esetről beszéltek országszerte húsz esztendeje, amikor kutyák támadtak a gazdáikra. Az egyik esetben emberhalál lett a vége. A történtek témát adtak a megyei napilapnak is. Az újság dr. Gulya Angéla állatorvos véleményét kérdezte.

A szakember annak a véleményének adott hangot, hogy az egyik eset alighanem baleset volt: a gazdi családtagként kezelte a kutyáit, vélhetően a velük való játék közben eshetett el, és a földön fekvő ember láttán léphetett működésbe a falkaösztön: bevadultak.

A másik esetben az okozhatta a bajt, hogy a halálos sérülést elszenvedett ember járókerettel közlekedett. A kutyáknál ugyanis megfigyelhető, hogy bizonyos embertípusok dühöt váltanak ki - olykor pont azért, mert a kutyában félelmet keltenek. Ilyen eset, ha valakinél nagy táska van, ha biceg, sántít, ha bottal, járókerettel közlekedik. A kutyatámadások kiváltó okára azonban mindig a kutya reakcióiban keresendő a válasz, tette hozzá dr. Gulya Angéla.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában