Helyi sport

2024.05.17. 22:27

Lement az utolsó, ki tudja, lesz-e visszaút

Pénteken este hazai pályán zárta az NB I 2023/2024-es sorozatát a Mezőkövesd Zsóry FC.

A már hetekkel ezelőtt kiesett, 20 ponttal utolsó Mezőkövesd Zsóry FC gárdája a kezdő sípszó előtt 8. MTK Budapestet látta vendégül pénteken késő este a dél-borsodi város stadionjában. Tét a fővárosi kék-fehérek számára volt, hiszen ők még előrébb léphettek a táblázaton, míg a házigazdák – szurkolóikkal együtt – utolsó élvonalbeli találkozójukra készülődtek. A Matyó-drukkerek a kapu mögött különböző számokat, dátumokat mutattak fel, lapokon, a klub legemlékezetesebb sikereit, közte a 2020-as kupadöntőt, az ott szerzett ezüstérmet. A kövesdieknél öt változás volt az elő meccshez képest a kezdő gárdát illetően, a ,,legnagyobb", hogy a kapuban szerepet kapott a 18 esztendős, eddig az U19-es csapatban pályára lépő Juhász István Bence. A fiatal, debütáns hálóőr az első lövést Német K-tól kapta 1:35 percnél, majd a 4. perc végén a korábbi 37-szeres válogatott felavatta, aki a bal sarokba lőtt, 16 méterről. A pályára kifutó 11-be jelölte még Milan Milanovic Pillárt, Brtant, Molnár G-t, és Drazicot is, a kispadon kezdett Kovácsik, Nagy G., valamint Kócs-Washburn, míg a Kisvárdán játszók közül Beriashvili, és Bőle oda sem fért be.

A találat után közepesen lassú építkezések jellemezték a meccsek, a Kövesd előszeretettel használta a széleket. Kállai került helyzetbe a 23. percben, azonban nem volt túl erős a lövése, és a labda az MTK kapujának bal sarka mellett hagyta el a pályát. A fővárosiak nem vállaltak túl nagy kockázatot vezetésük tudatában, általában Bognár, vagy Kata mozgatta a kék-fehéreket, de nem egyszer blokkokba ,,futottak bele". A 34. percben szépen lépegetett előre a Zsóry, de Molnárék nem tudtak egyenlíteni. A 41. percben Németh kapott egy jó kiugratást, azonban megcsúszott egy picikét, így a nagy lehetőség odalett, elmaradt a fór megduplázása. A 43. percben Juhász I. mozdult ki jó ütemben kapujából, majd mintegy 120 másodperccel később Szalai birkózott ki magának helyzetet, ám Rácz szögletre védett.

A szünetben egyik edző sem érezte a módosítás igényét, a 48. percben Juhász I.-nek kellett résen lennie, Bognár kísérleténél. A házigazda próbált azért hajtani, hogy egyenlítsen, de a 16-os előterében elfogyott a tudomány. A mezőnyjáték volt előtérben, a szurkolók énekelgettek, a meccs pedig csordogált a langyos mederben. Az 59. percben a Mezőkövesd egyet, a 60.-ban az MTK hármat váltott, a pályaválasztónál 215. NB I-es összecsapását tudta le Cseri Tamás – a 36 éves játékmester valamennyit sárga-kék színekben tette. Labdabirtoklásban jobbak voltak Drazicék, amit az eredmény tekintetében nem tudtak ,,átváltani", majd az utolsó szűk 20 percre hármat frissített Milanovic edző. Volt egy 11-es gyanús eset is, az Antonov-Kállai összecsapásnál, de a játékvezető úgy gondolta, utóbbi elesése a büntetőterületen belül nem ér ,,tizit". A hajrában, a 91. percben aztán át tudta törni az MTK-t a Kövesd, Kojnok beadása után Kállai fejelt a budapestiek kapujába.
A Mezőkövesd Zsóry FC 294. NB I-es meccsét játszotta pénteken este. Hogy nő, nőhet-e ez a szám a közeli, vagy a távoli jövőben, egyelőre nem tudni. Egy biztos: sok változás várható a klubnál, vélhetően minden téren.


Labdarúgás: Jegyzőkönyv
Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 1–1 (0–1)
Mezőkövesd, 1000 néző. V: Derdák (Huszár, Horváth Z.).
Mezőkövesd Zsóry FC: Juhász – Kállai K., Szivacski, Pillár, Vajda – Brtan, Cseri, Szolgai – Molnár G., Szalai, Drazic. Vezetőedző: Milan Milanovic.
MTK Budapest: Rácz – Varju, Kádár, Nagy Zs. – Hej, Horváth A., Kata, Bognár, Kovács P. – Stieber, Németh K. Vezetőedző: Horváth Dávid.
Csere: Cseri helyett Nagy G. az 59., Kovács P. helyett Antonov a 60., Hej helyett Kocsis a 60., Stieber helyett Vadnai 60., Drazic helyett Kócs-Washburn a 72., Vajda helyett Kojnok a 72., Szolgai helyett Ináncsi a 73., Németh helyett Jurina a 74., Horváth A. helyett Végh a 83., Brtan helyett Szilágyi a 86. percben.
Sárga lap: Szolgai (56.), Kállai (84.), ill. Horváth A. (27.), Varju (36.), Hej (37.), Jurina (90.).
Gólszerző: Németh K. (0-1) a 4., Kállai (1-1) a 91. percben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!