Annó

2023.12.27. 16:30

Ilyet! 59 éves nő szült ikreket

Miről írt a megyei napilap 30 éve? Az Észak-Magyarország 1993. december 28-i számában egy világra szóló hírt osztott meg olvasóival az újság.

Boon.hu

Fotó: Shuttestock, BOON

Egy 59 éves asszony ikreknek adott életet karácsony napján egy londoni kórházban – vette át a Sun című napilap hírét 1993. decemberében az Észak-Magyarország.

A történet ez: az angol hölgyet a brit orvosetikai bizottság visszautasította, amikor engedélyt kért a mesterséges megtermékenyítésre. A bizottság azt mondta, hogy túl idős a terhesség megpróbáltatásainak elviselésére.

Ő azonban nem adta föl és Rómába utazott dr. Severino Antinorihoz. A professzor a magánklinikáján akkorra már harmincöt 48-50 év közötti asszonyt segített ahhoz, hogy gyermeket szüljön. Ebben az esetben 25 százalékra tette a siker esélyét.

A terhesség normálisan folyt le. A szülésnél császármetszést alkalmaztak. A teljes orvosi számla 6 ezer dollár volt.

Egy másik brit újság, a Daily Mail idézte az asszony fivérének pikirt mondatát: „Azt hiszem, nővérem megbolondult. Egyszerre fog kapni a gyermek után családi pótlékot és öregségi nyugdíjat”.

A Guinness Rekordok Könyve szerint az addig bebizonyítottan legidősebb anya Ruth Alice Kistler portlandi asszony volt. 1956. október 18-án szült leánygyermeket 57 és fél éves korában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában