boon.hu video

2023.11.06. 13:01

Kedden változik a forgalmi rend a Dayka-átkötés miatt (videóval)

Az ideiglenes forgalmi rend a tervek szerint az év végéig lesz érvényben.

Fotó: Bujdos Tibor

Eredetileg úgy volt, hogy hétfőn (november 6-án, azaz ma) lesz az átállás, de a  hétvégi esős időjárás miatt a Kálvin János utca kopó aszfaltrétegének bedolgozását csak hétfőn tudják befejezni a kivitelezők, ezért kedden reggel 10:00-kor tervezik az egyeztetett forgalomtechnikai átállást Miskolcon a Dayka átkötés kapcsán. A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket. Az ideiglenes forgalmi rend a tervek szerint az év végéig lesz érvényben. Bujdos Tibor panorámafotója mutatja, mire számíthatnak az autósok.

Fotó: Bujdos Tibor

A következő változások várhatók:
Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nemtudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelik, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitják az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé. A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak majd ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

A Szent István téri nagyparkolót csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják majd elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részt lezárják.

A Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt is lezárják (a Bartók térnél).

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezik a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót helyeznek a Meggyesalja utcára is.

A Rácz György és Meggyesalja utcákon felhívják a közlekedők figyelmét, hogy fokozott odafigyeléssel közlekedjenek, tekintettel arra, hogy a Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában