Kirándultak, köszöntötték az időseket

2023.10.17. 15:00

Jól kezdődtek Kékeden az őszi kulturális események

Maczega Mártonné, a település közművelődési szakembere, a szépkorúak társasága újabb kérésének eleget téve a közelmúltban szervezték meg a következő kirándulást Szlovákiába.

Az úti cél a gyönyörűen felújított, szépségében megújult Rákóczi-kastély volt Borsiban. A határ szlovák oldalán, Sátoraljaújhelytől alig 5 kilométerre álló kastély, történelmi jelentőségét ma is az adja, hogy 1676-ban itt látta meg a napvilágot a későbbi fejedelem, II. Rákóczi Ferenc. A borsi kastély a magyar reneszánsz építészet egyik gyöngyszeme, mostantól újra méltó állapotban várja a fejedelem tisztelőit, turistákat, érdeklődőket. A vendégeket a fejedelem korát megidéző élményekkel és kiállítással, szállodával, étteremmel és borkóstolóval várják a kastélyban. Időseink a napsütéses gyönyörű időnek is köszönhetően nagyon jól érezték magukat, és gazdag élményeket szerezve ültek le Széphalom Múzeumkert Vendéglőjében, ahol megpihentek és ismét vendéglátásban részesültek. Maradva az időseknél Maczega Márton polgármester jó érzéssel beszélt a nemrég megtartott idősek napi ünnepségükről.

 

- A meghívott vendégek nagyobb része elfogadta a meghívást. Jóleső érzés volt, hogy szlovák lakosok is érdeklődéssel vettek részt az ünnepségen. Külön kiemelném, hogy Örös község polgármestere, Horváth Gyula elfogadta a felkérésünket, és feleségével együtt részt vett az ünnepségünkön, ahol nemcsak magyarul, hanem szlovák nyelven is köszöntötte az ünnepelteket. Nagy sikere volt az Abaúji Hagyományőrző Népi Együttes műsorának, jó hangulatot hoztak az ünnepelteknek. November második felére tervezzük a természetvédelem, vadgazdálkodás, vadászati kiállításunk megnyitóját, ahol bemutatjuk a vadászat szerepét, az emberek és a természet sokoldalú kapcsolatát. A kiállításon szeretnénk megismertetni a környékünkön található túrázási lehetőségeket, valamint trófeaszemlén keresztül bemutatni a nálunk vadászható vadak agancsait, agyarait és egyéb trófeákat. Továbbiakban tervezünk egyéb rendezvényeket, Mikulás napra, adventi készülődésre és karácsonyra – tette hozzá a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában