Az idősek napján

2023.10.17. 12:00

Évtizedek együtt jóban-rosszban Hidasnémetiben

A műsort vendéglátás majd kötetlen beszélgetés és nótázás követte.

A kicsik is köszöntötték a szépkorúakat

Fotó: ÉM

A közelmúltban tartott hidasnémeti idősek napja ünnepségen Becse Csaba polgármester köszöntője után köszöntötték a legidősebb lakosokat és kerek házassági évfordulót ünneplőket az általános iskola tornatermében. A polgármester méltatta a szépkorúak életútját, a házaspárok több évtizedes kitartását példaként említve. 

A legidősebb hölgy a 93 éves Ónodi Sándorné, a legidősebb férfi pedig a 88 éves Sándor Mihály a településen. Kerek házassági évfordulót ünnepeltek: Soltész Sándor és Soltész Sándorné (40 éves évforduló), Turóczi György és Turóczi Györgyné (40 éves évforduló), Balogh Barnabás és Baloghová  Matilda (40 éves évforduló), Varga József és Varga Józsefné (40 éves évforduló), Csontos Árpád és Csontosová Valéria (55 éves évforduló) és Fási Antal és Fási Antalné (60 éves évforduló). Az ünnepi műsorban közreműködtek a helyi általános iskola tanulói, Szitás Ida nótaénekes és Setét Béla és Zenekara. A műsort vendéglátás majd kötetlen beszélgetés és nótázás követte.

A polgármester a legközelebbi programokról elmondta tervezett rendezvényeik között szerepel a Csemetét a csemetének program november elején, amikor is névtáblát kapnak az utóbbi években született gyermekek örömére elültetett fák. Hagyományosak az adventi gyertyagyújtások és decemberben Kormorán koncerten is tapsolhatnak a hidasnémetiek – sorolta Becse Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában