Az idősek napján

2023.10.17. 12:25

Időseket méltattak, ünnepeltek Mezőcsáton

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”

Október elseje az idősek világnapja, így ez alkalomból köszöntöttek minden mezőcsáti szépkorút. Az ünnepség kezdetén Dobos Attila A Magyarok Világhimnusza című dalát hallhatta a közönség, a Mezőcsáti Kultúr Szeretet Misszió előadásában, melyben trombitán közreműködött Novák László, tangóharmonikán pedig kísérte Szövördi Barna. A rendezvényt Siposné Horváth Anita polgármester nyitotta meg gondolataival, melyben az idén megvalósult beruházásokra is kitért, illetve köszönetét fejezte ki a megjelent szépkorúaknak.

Sütő András azt mondja nekünk, hogy „önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Ez a fiatalabbakat arra inti, hogy életünk során fordítsuk tekintetünket az idősek felé, mert tudásuk, tapasztalatuk, bölcsességük óriási támaszt, segítséget nyújthat számunkra. Még kiegészíteném azzal, hogy az önök szívében lakó szeretet elengedhetetlen lelki tápláléka mindannyiunknak. Ma a világ sokkal modernebb, mint régen volt és kényelmesebb is talán, az emberi problémák azonban ugyanazok, hiszen az emberi természet változatlan. Ebben pedig önök a megélt éveikkel sokat tudnak tanítani számunkra. Városunk életében a generációk összekapcsolása fontos feladat, a közös találkozások, események, rendezvények szervezése által. Az idősek megbecsülését, a velük való törődést szívünkből fakadó kötelességünknek kell tartanunk továbbra is, és ezt kell tennünk minden minőségünkben: gyerekként, felnőttként, szülőként. Köszönettel tartozunk önöknek azért, hogy szorgalmas munkájukkal, a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk, és nyomdokaikba léphessünk. Köszönjük a példamutatást, emberi értékeket, a segítőkészségüket, tapasztalataikat, melyeket átadnak nekünk” – fogalmazta meg a polgármester. 

Ezt követően Tállai András miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondta el köszöntő beszédét, melyben emlékeit osztotta meg a vendégekkel, és kitért az idősek mély tiszteletére is. Az ünnepi műsort a Kuna testvérek szolgáltatta. A nap további részében pedig a Novák László táncoltatta meg az idős hölgyeket és urakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában