1956

2023.10.16. 13:30

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékszik Miskolcon a CÖF

Eltökélten szeretne hozzájárulni a magyar közelmúlt történelmének valódi eseményeken keresztüli megismertetéséhez, a történelemhamisítás felszámolásához, így ajánlják a rendezvényt a szervezők, a CÖF Klub Miskolc.

a CÖF Klub egyik rendezvényén: dr. Lengyel Attila a Cöf Klub Miskolc vezetője és Csizmadia László a CÖF alapítója

Fotó: Vajda János

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékszik a A Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja október 18-án (kedden) délután 5 órai kezdettel a Tudomány és Technika Háza aulájában. A CÖF Klub az Életfa Társadalom- és Környezetkultúra Alapítvánnyal, az Életműtárs Művészeti és Civilitikai Egyesülettel, az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesülettel, az 1956-os Vitézi Baráti Társasággal együttműködve tartja a megemlékezést, amelyen részt vesz Kardos Katalin vezetésével az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület, valamint Kis József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Levéltára igazgatója.

„Természetesen, örökkön felvetődik a kérdés, az ’56-ot megélteken kívül ki érdeklődik ’56 és az ’56- hoz vezető kommunista terror iránt. Hittel vallom, hogy a „CÖF Klub Miskolc család” tagjain kívül is sokan magukénak érzik ’56-ot, hiszen sokan vannak azok a szimpatizánsok, akik ugyan valamely okból nem érnek rá vagy nem tudnak jönni közénk, azonban lelkükben a nemzet gyermekei. Látszik ez azon találkozóink iránt megmutatkozó fokozott érdeklődésen, amelyeken hazánk sorsáról beszélgetünk aggodalommal vegyes bizakodással. De, különösen látszik a BÉKEMENT-eken felszabadult lélekkel, barátságban vonuló fiatalokból és még fiatalabbakból, idősebbekből és még idősebbekből álló hömpölygő tömegen, akik tudják, a nemzeti szuverenitásunk bölcsője az 1956 őszi népfelkelés, amelynek okai az ’50-es évek kommunista terrorjában lelhetők fel. A CÖF Klub Miskolc eltökélten szeretne hozzájárulni a magyar közelmúlt történelmének valódi eseményeken keresztüli megismertetéséhez, a történelemhamisítás felszámolásához” – írta az eseményhez elöljáróban a szervező, Dr. Lengyel Attila a CÖF Klub Miskolc tiszteletbeli elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában