Döbbenet

2023.09.13. 20:00

A „vaddisznók paradicsoma” a Csermőke városrész (frissítve)

Látszólag nincs gazdája annak a területnek, ami korábban az egyetem almáskertje volt.

Detzky Anna

Vaddisznók járta hely a Csermőke városrész

Fotó: David Kalosson

Egy helyi lakos jelezte a közösségi médiában, az egyik miskolci csoportban, hogy az Egyetemváros fölötti részt érdemes lenne valakinek kezelésbe venni, mert nagyon elhanyagolt állapotban van. 

Az Egyetemváros mögötti terület rendkívül elhanyagolt, amely régen egy a Miskolci Egyetem tulajdonában lévő almáskert volt. Ember magasságú a gaz, tele parlagfűvel, a vaddisznóknak idilli hely. A térfigyelő kamerát darabokra törték és egy faház is porig égett ott. A Kiscsermőke dűlőhöz vezető útról lehordott kavicsot senki nem szedi fel pedig balesetveszélyes

– írta bejegyzésében a felhasználó. 

Jórészt magánkézben 

A helyi lakos felvetésére válaszként, hogy vajon kié lehet a terület a következőt tudtuk meg a miskolci városháza sajtóosztályától: 

„A Miskolci Egyetem feletti elhanyagolt, gazos területek - amelyek közvetlen kapcsolódnak – nagyobb része az egyetemhez tartozik, az e feletti részek többsége magántulajdonban lévő zártkerti ingatlan. A miskolci önkormányzatra nézve nincs kötelezettség a terület kaszálására és tisztántartására vonatkozóan, továbbá nincs terv a terület megvásárlására. A kaszálással és a zúzalékos út javításával kapcsolatos észrevételeket a lakosság közvetlenül az egyetem felé teheti meg" – tájékoztatták szerkesztőségünket. 

„A szóban forgó terület közlekedési balesetek szempontjából nem kiemelkedő, nem számottevő és nincs a rendőrség fókuszában, hogy problémás lenne” – nyilatkozta kollégánknak Molnár Emil rendőr alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa emlékezetünkbe idézte, hogy a Csermőkei úton márciusban tűzeset miatt lakhatatlanná vált egy családi ház, amelynek híre bejárta a médiát, a Borsod Online is írt róla. Továbbá megerősítette, hogy a környéken gyakran történnek tűzesetek. Viszont mivel a szóban forgó, kérdéses területet nem lehet pontosan körülhatárolni, ezért konkrét információt nem tudott adni az olvasó által említett leégett faházról. 

A problémával kapcsolatban megkerestük a Miskolci Egyetem kommunikációs központját is, de egyelőre nem kaptunk választ. Amennyiben megérkezik, közöljük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában