boon.hu video

2023.09.03. 15:30

A szakrális étel, a sólet volt a főszerepben a vármegyeszékhelyen (fotók, videó)

Vasárnap rendezték meg az I. Miskolci Sóletfesztivált. A testi táplálék mellett lelki táplálékot is kaphattak a résztvevők.

Pap Gyula

Maga az étel volt főszerepben

Fotó: Vajda János

A Miskolci Zsidó Hitközség szervezésében vasárnap rendezték meg az I. Miskolci Sóletfesztivált a Miskolci Zsinagóga udvarán. Az eseményen köszöntőt mondott Markovics Zsolt, a Miskolci Zsidó Hitközség főrabbija. A fesztivált megnyitotta Veres Pál, Miskolc polgármestere és dr. Róna Iván, a MAZSIHISZ turisztikai osztályának vezetője. 

A programban szerepelt egyházi kerekasztal-beszélgetés Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Molnár Attila görögkatolikus atya és Markovics Zsolt főrabbi közreműködésével B. Tóth Erika moderálása mellett.

Sóletebéd 

A sóletebéd elfogyasztása után a Color Klezmer Band koncertje, majd Havasi György és Kékesi Erika zenés előadása szórakoztatta a fesztiválozókat. A rendezvény támogatói voltak a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK), Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. A rendezvény ingyenes, a sólet pedig önköltséges volt.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában