Sütni jó...

2023.08.19. 08:35

Megtörtént a csoda Galamb Alex-szel

"Láthattam, hogy az általam készített kenyeret eszik a vendégek, és mondták is, hogy milyen finom."

Szaniszló Bálint

A megyei közgyűlésen szegték meg Galamb Alex kenyerét

Fotó: Ádám János

Nagy megtiszteltetés érte a Sütni Jó Alapítvány munkálkodása révén is országos hírnevet szerző Galamb Alexet, az ifjú pékmestert. A fiatalember meghatottan mesélte el, hogy Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke arra kérte fel, hogy ő süsse meg az augusztus 20-a alkalmából az ünnepi vármegyei közgyűlésre az új kenyeret. 

Galamb Alex elfogadta a felkérést, és csütörtökön este az alapítvány frissen felújított hernádnémeti sütödéjében elkészítette azt a bizonyos új kenyeret. 

Galamb Alex és az ünnepi kenyér

„Mikor kicsi voltam, és rossz helyzetben éltem, nem volt természetes a kenyér a mindennapokban, mert nem volt pénzünk. Amikor öntudatra ébredtem, rájöttem, nem mehet ez így tovább. Eldöntöttem, hogy ha nagy leszek, péknek fogok tanulni – emlékezett vissza Galamb Alex. – A Miskolci Gyermekvárossal és a Debreczeni Márton Szakképző Iskolával közösen azon dolgoztunk, hogy véghez vigyem nagy álmom, hogy pék legyek. 2017-ben valóra is vált az álom, részt vettem a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Nagykőrösön. Ott kaptam meg a pékszakmai képesítésem. Köszönöm szépen Szalai Lászlóné Katikának, volt osztályfőnökömnek, hogy hitt bennem, és tanított.”

 

A vármegye kenyere 

„De igazán most történt velem a csoda. Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke felkért, hogy süssem meg a Szent István-napi vármegyei kenyeret. Ott voltam a közgyűlés ülésén, amikor megáldották és felvágták a  kenyeret. Láthattam, hogy az általam készített kenyeret eszik a vendégek, és mondták is, hogy milyen finom. Csak ezt mondhatom, péknek lenni csodálatos dolog.” 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában