Segítség!

2023.07.31. 10:05

Megvan a pénz és van már áram is Galamb Alex sütödéjében

Hamarosan újra fogadhatja a gyerekeket a Sütni Jó Alapítvány hernádnémeti péksége.

Szaniszló Bálint

Öröm a köbön. Elkészült a sütőműhely elektromos hálózata

Galamb Alex, a "borsodi pék", aki arra tette föl az életét, hogy hasonló, nehéz sorból indult gyerekek életét megkönnyítse, pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy 500 ezer forint hiányzik ahhoz, felújíthassák a Sütni Jó Alapítvány hernádnémeti üzemét. A Boon.hu elsőként adott hírt a helyzetről.

Egyszer fent, egyszer lent 

Galamb Alex két hete még kitörő örömmel jelentette be, hogy a Sütni Jó Alapítvány hernádnémeti sütödéjénél elkészült az a mobilgarázs, amely a gépek és eszközök raktározását segíti. Facebook-posztjában így köszönte meg:

Kedves emberek! Köszönjük szépen a segítségeteket. Nélkületek nem jöhetett volna össze a mobilgarázs és a betonozás. Egy közösség újra bebizonyította hogy nincs lehetetlen.

Aztán pár nappal később kétségbeesetten fordult segítségért a közvéleményhez: "A Sütni jó Alapítványnál a sütőüzem felújítása nem úgy zajlik, ahogy reméltük. Az építőiparban nagyon drágák lettek az anyagok, illetve az emberek munkadíja. Múlt héten kipakoltuk a pékséget abban bízva, hogy a munka elkezdődik végre. Kiderült, hogy az Alapítványnak nincs elegendő forrása a szükséges munkákra: burkolás, betonozás, kartonozás, járólap lerakása, teljes elektromos hálózat átépítése az előírások szerint. Sajnos ameddig nincs elvégezve a felújítás, eddig nem tudunk a gyerekekkel közösen sütni. Arra kérek minden jóérzésű embert, hogy aki teheti, segítsen az alapítványnak!"

Segítőkész cégek, emberek 

A segítőkész cégek, szervezetek, magánszemélyek segítségére siettek Galamb Alexnek alapítványának. Megtudtuk tőle, hogy összegyűlt a pénz. Az adományozók közül kiemelte a Vadkert Pékséget, a Kisgergely Cukrászdát, a Gatyán Alapítványt és a Szintlépés Alapítványt.  

Olyan is volt, hogy egy cég, a K&B Villanyszerelés Kft. anyagbeszerzéssel és munkával segített.  

Galamb Alex ezt így tette közé közösségi oldalán: "Vannak jó emberek! Jelentem, a Sütni jó Alapítvány sütődéje át van húzva 230 volttal és új lámpák is vannak, ahogy a szabvány előírja, balesetmentesen. Köszönjük a K&B Villanyszerelésnek a hálózat önkéntes kiépítését és az anyagbeszerzést!"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában