Ünnep

2023.08.18. 15:39

Kenyérszentelés és találkozó a kormányhivatallal

Fontos, hogy ezen a napon az állam és a helyi önkormányzatok együtt tudjanak ünnepelni.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

Immár hagyományosan, augusztus 20-a alkalmából Dr. Alakszai Zoltán főispán meghívta a vármegye önkormányzatainak vezetőit, polgármestereket, a térség országgyűlési képviselőit az új kenyér megszentelésére illetve megszelésére a Miskolci Nemzeti Színház Nyári Színházába pénteken. Az eseményen jelent volt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is.

A legtöbb résztvevő

A főispán örömét fejezte ki, hogy az elmúlt három évre visszatekintve ebben az esztendőben fogadta el a legtöbb polgármester – a vármegye 358 polgármestere közül 218 – a meghívást erre a fogadásra és kenyérszentelésre. A rendezvény céljáról kifejtette: „Szent István államalapító királyunk mindannyiunk számára közös pont, ugyanazt jelenti. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében nagyon fontos, hogy találjunk egyetértési pontokat. Ezért számomra fontos, hogy ezen a napon az állam és a helyi önkormányzatok együtt tudjanak ünnepelni" – hangsúlyozta. Kiemelte: az elmúlt egy évben számos önkormányzattal nagyon jó együttműködés alakult ki, Ez azért fontos hogy a vármegye fejlődni tudjon, az itt élő polgárok minden nap megtalálják azt a biztonságot és otthont, amelyre mindannyiunknak szüksége van. A főispán meghívta a résztvevőket a következő egy évre, hogy dolgozzanak továbbra is együtt az itt élők érdekében.

Az eseményen Juhász Géza, a Miskolci Egyházmegye első helynöke, Juhász Ferenc pasztorális helynök, a Mindszenti templom plébánosa, Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke és Buday Barnabás esperes, evangélikus lelkész megszentelték az új kenyeret, majd Dr. Alakszai Zoltán főispán megszelte és körbekínálta a vendégek között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában