Katasztrófavédelem

2024.05.14. 08:00

Kigyulladt egy távolsági autóbusz Szerencsen, ház égett Ózdon

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 124 alkalommal riasztották, amiből 32 műszaki mentés volt - közölte a katasztrófvédelem.

Munkában a tűzoltók - A fotó illusztráció

Forrás: katasztrófavédelem

Kigyulladt egy hétvégi ház Ózd külterületén

Teljes terjedelmében égett egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Ózd külterületén május 8-án. A város hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez, majd elfojtották a lángokat és átvizsgálták az épületet. A csaknem ötven négyzetméteres ingatlanban egy felhasadt háztartási gázpalackot találtak az egységek. A tűz keletkezésekor senki sem tartózkodott a házban, így nem történt sérülés.

Kigyulladt egy távolsági autóbusz Szerencsen

Kigyulladt egy távolsági autóbusz  a szerencsi vasútállomásnál május 9-én. A jármű éppen a következő járathoz készült, amikor a motortérben tüzet észleltek. A lángokat a szerencsi hivatásos tűzoltók fékezték meg és oltották el. A tömegközlekedési eszközön csak a sofőr tartózkodott, a tűz az egész motorteret érintette és az utasteret is megrongálta. Az eset során senki sem sérült meg.

Tűz egy társasház pincéjében, Sátoraljaújhelyen

Elektromos meghibásodás miatt keletkezhetett tűz egy társasház pincéjében, Sátoraljaújhelyen, a Rozmaring úton május 9-én. A város hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat, átvizsgálták és ventilátorral átszellőztették a háromszintes épületet. A veszély megszüntetéséig harminchárom embernek kellett elhagynia az otthonát. A tűz nem terjedt tovább a pince előteréből, a lakók visszatérhettek a lakásukba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában